SanDisk ve müzik devlerinden kötü bir fikir

CHIP Online
23-09-2008, 02:11   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CD'nin yerini alacağı söylenen yeni müzik medyası slotMusic başarısız olmaya mahkum. Peki ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/SanD ... bir-fikir_8818.html

CD satışlarının giderek düştüğü günümüzde müzik endüstrisini canlandırmak isteyen dev isimler, umutlarını bellek kartlarına bağlamış gibi görünüyor. SanDisk ve endüstrinin dört büyük devi (EMI Music, Sony BMG, Universal Music ve Warner Music), albümleri küçük bir microSD bellek kartında ve MP3 formatında satışa sunmaya hazırlanıyor.

slotMusic adı verilen kartlar 1 GB kapasiteye sahip olacak ve içerlerinde DRM koruması olmayan bir albüm ile birlikte gelecek. slotMusic her ne kadar büyük bir yenilikmiş gibi görünse de, aslında içerisine önceden müzik yüklenen microSD bellek kartından başka bir şey değil.

Ortalama 10 Dolarlık fiyat etiketiyle Kasım ayında piyasaya sunulması beklenen slotMusic kartlarının var olma nedeni şu şekilde açıklanıyor: "Kullanıcılar diledikleri bir albümü CD yerine slotMusic kartta almayı tercih edecek. Bu sayede kullanıcı, kartı alır almaz cep telefonuna ya da MP3 çalarına takabilecek ve hemen dinlemeye başlayabilecek. Hatta kartla birlikte sunulacak kart okuyucu yardımıyla şarkıları PC'de dinlemek ya da doğrudan PC'ye aktarmak mümkün olabilecek. Dileyenler, kartı daha sonra standart bir bellek kartı gibi kullanma şansına da sahip olabilecek.

Peki ama slotMusic gerçekten büyük bir fikir mi? Bizce bu fikir büyük olmanın çok uzağında; hatta baştan kaybetmeye mahkum bir fikir. İşte nedenler...

Tüm konu: SanDisk ve müzik devlerinden kötü bir fikir

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: slotMusic fikri sizce nasıl bir fikir, başarılı olması mümkün mü?

uzunoglan
23-09-2008, 09:48   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj

Chip olayı gayet güzel açıklamış. Sadece hafıza kartı almayı düşünenler, içinde şarkıda olsun diyerek alablirler. Onun dışında pek şansı yok gibi..

Mehmet-
23-09-2008, 10:10   |  #3  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Benim bildiğim kadarıyla "mp3" formatı çıktığı anda müzik piyasası darbe almaya başladı. Birçok sanatçının albümü bir cd'ye sığabilince insanlar aşırı olarak korsan cd'ye yöneldi. E haliyle orjinal satışlar darbe gördü. Sonrasında insanların bilgisayar kullanımı arttıkça internet dünyasında korsan paylaşım hızla büyüdü ve günümüzdeki halini biliyorsunuz!
Sizin de slotmusic hakkındaki yorumlarınızı buna ekleyince;
slotMusic bence solda sıfır kalır...

titi_boss_14
23-09-2008, 12:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

bence çıkış zamanı yanlış microsd lerin kullanımı yaygınlaşmadan bence anlamsız birde tek albüm olmasa daha iyi olmalı satıldığı yerde albüm doldurma standı gibi bir şey olmalı  tek albüm için değmez

waybe
23-09-2008, 23:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj
uzunoglan
Chip olayı gayet güzel açıklamış. Sadece hafıza kartı almayı düşünenler, içinde şarkıda olsun diyerek alablirler. Onun dışında pek şansı yok gibi..
arkadaşın dedigi gibi Sadece hafıza kartı almayı düşünenler alabilir gerisi boş

memberxxx
01-10-2008, 15:41   |  #6  
Taze Üye
16 mesaj

Ayrıca; MicroSD çıkarıldığında eğer hafıza kartı üzerinden bir tema seçmişseniz ya da duvar kağıdı oluşturmuşsanız bu gidiyor. Tekrar kendi kartınızı takıp o temayı ya da duvar kağıdını seçmeniz gerek. Ben N95 kullanıyorum en azından benim telefonda durum bu. Galerimde 350 den fazla resmim var. Eğer sizin de böyleyse o duvar kağıdını bir daha bulmak zaten ayrı dert.

İkincisi de madem ikinci bir albüm alacağımız zaman gidip MicroSD'yi sildirip yeni albümü attıralım.. Bu da insanlara yakında "Yahu ben neden karta MP3 attırmak için gidip para veriyorum ki benim arkadaş bedavaya atar?" sorusunu hatırlatır :D Bu proje de batar.