Toshiba laptop'um var, toshibanın websitesinden son bios güncellemesini bilgisayarıma indirdim, bir setup dosyası vardı ve birde bios güncelleme dosyası (Phoenix Bios), setup dosyasını kurduğumda ben onay vermediğim halde direkt bios u atmaya başladı sanırım pc çok yawaşladı ve işlemci fanı çok yüksek sesle çalışmaya başladı.Bir süre bekledim söz konusu program yanıt vermiyo gözüküyodu neyse programı kapatıp tekrar açtım (yawaşlama azaldı ama işlemcinin fan sesi devam ediyo) yedeklemeyi ve yeni biosu atma seçeneğini seçtim yedekleme dosyasının kaydedileceği yeri seçtim ve yeni biosun konumunu seçtim daha sonra işlemi başlatma tuşuna bastığımda hata verdi neyse bende pc yi yeniden başlatmaya kalktım pc kapanmadı beyaz bir ekranda kaldı, neyse pilini fln çıkardım kapatmayı başardım, fakat tekrar açmaya kalktığımda donanımların çalışma sesini duyabiliyorum (hdd, dvd writer vs.) fakat ekran görüntü vermiyor :S 8-9 yıldır pc kullanıyorum şimdiye kadar servislik işim olmadı her işimi kendim görüyordum yani ama bunda çaresiz kaldım yapabileceğim birşey var mı acaba ? birde garanti kapsamına girer mi acaba ?
Sanırım Biosum Çöktü Yardım Lütfen
ya arkadaşlar arkadaşımıza yardım edin format atmayı deneyebilirsiniz
Hatalı bios güncellemesinden dolayı bios yazılımı çalışmadığından sistem açılmıyor.Bunun için tavsiyem başka bir şekilde zarar vermeden hemen toshiba servisine götürünüz.Ancak şunuda belirtiyim.Eğer bulabilirseniz laptop flash chip tekrar programlayabileceğiniz bir programlayıcı cihaz bulup sizde tekrar programlayabilirsiniz.Ama birde tabiiki toshiba laptop kullandıları chip paketleme şeklini bilemk lazım.Çünkü kare biçiminde ise (DIP32) o zaman özel aparatla çıkarılıp tekrar programlayabilirsiniz.Ama dikdörtgen şeklinde (TSOP) şeklinde ise o zaman işiniz bayağı bir zor.Diğer bir alternatif olarak disket sürücü ayarlayarakda bu işi yapabilirsiniz.Fakat garanti vermiyorum.
kolay gelsin.
Evet bıos ıcındekı entegre yazılım bozuldugu ıcın sıstemın su anda calısmıyor. Ne yazıkii teknik servis yolu gözüküyor. Garantı kapsamına buyuk ıhtımal girmeyecektır.
Bios update sırasında ethernet ve usb slotlarının boş, wireless anahtarı gibi şeylerin kapalı olması gerekiyormuş.Sanıyorum ki problemde bu yüzden oluştu.Fakat Toshibanın websitesinde dosya indirirken yada kurulum yaparken bununla ilgili bir açıklama olması gerektiğini düşünüyorum fakat yoktu."Şikayet var" gibi sitelerde yaptığım birkaç inceleme sonucu HP'nin bu tür kendi ihmallerinden kaynaklanan sorunlarda hoşgörülü olduğunu gördüm.Müşteri hizmetleriyle bu konuyla ilgili irtibata geçicem.ilginiz için teşekkürler..
https://www.chip.com.tr/haber/bios-ve-yeni-donanimlar_3492_5.html Birde bu makalede benim durumundaki bir pc nin disket ile kurtarılabileceğinden bahsedilmiş, disket sürücüm yok, fakat cd ilede olabilir bu sanırım nasıl boot hale getirebilirim cd yi acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? birde cd yi ayarladım diyelim toshiba satellite a200-1cr laptop modeli pc yi açtıktan sonra hangi tuşa basmalıyım ? (Klavyede belki şuan çalışmıyo olabilir ama emin değilim)
CD'yı boot edebılmen ıcın Bıos ıcıne gırmen lazım. Bıosun uçtuguna gore gıremezsın.Şöyle bir sey yapabılırdın. Guncel olmayan bıosunu yedekledıkten sonra en son bıos surumunu yukleyebılırdın. Tabı bunlar ıcın dısket surucu şart.
Şöyle bir sey deneyebılırsın. Bır tane external dısket surucu bul. Bu surucuye buraya lınk koydugun sıteden bıosu flashlamak ıcın kullanabılecegın yardımcı programı yukle. https://www.chip.com.tr/haber/bios-ve-yeni-donanimlar_3492_6.html burda phoenix 16'yı ındır.. Bu programcıgı bır dıskete yukle..Wınımage bootdısk programıda sana yardımcı olacaktır baslangıc dısketı hazırlarken.. daha sonra en son ındırdıgın bıos update dosyasını bu yazıda anlatıldıgı gıbı dıskete yaz ve bu dısketle sıstemını kurtarmayı ddene.. Başka yolun yok...