Şantaj yapan X-ray uygulaması yakalandı!

CHIP Online
21-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Size insanların "içini" göstereceğini iddia eden uygulama, başınıza öyle bir dert sarabiliyor ki!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/san ... akalandi_39308.html

Resimlerle: Adı duyulmamış 31 harika uygulama

Telefonun kamerasını kullanarak giysilerin içini gösterdiği iddia edilen bir uygulama, Japon kullanıcıları tehdit ediyor. Uygulama içindeki zararlı, kullanıcının adres defterini çalarak etrafına şantaj yapıyor.


Uygulama ilk olarak genellikle arkadaşınızdan geliyor gibi görünen bir SMS içerisindeki bağlantıyla dağıtılıyor. "Infrared X-Ray" uygulamasını indirmenizi öneren SMS'te söylenenleri yaptığınızda, adres defteriniz ve kişisel bilgileriniz, üçüncü parti bir sunucuya gönderiliyor. Bu sayede benzer metin mesajları, arkadaşlarınız ve aile çevrenize gönderilebiliyor.


Uygulamanın bazı sürümlerinde sadece üzerinde Japonca "Sizi Sapık!" sözcükleri yazan ve el hareketi yapan bir adam beliriyor. Bununla birlikte Symantec'e göre bazı sürümler, "yetişkin içerikler içeren bir web sitesinin kayıt bilgilerini indirebiliyor. Ardından bir 'kayıt tamamlandı' mesajı gösteren uygulama, 'hizmet' için 29.000 yen ödemenizi istiyor."


Uygulama bununla da kalmıyor ve parayı ödememeniz halinde uygulama hakkında arkadaşlarınızı ve ailenizi bilgilendireceğini söylüyor. Uygulama, kendisini uygulama listesinden kaldırarak onu silmenizi zorlaştırmaya çalışıyor. Ancak Symantec'e göre zararlıyı Uygulamalar > Ayarlar altından kaldırmak mümkün oluyor.

Tüm Konu: Şantaj yapan X-ray uygulaması yakalandı!

Resimlerle: Adı duyulmamış 31 harika uygulama

Kaynak: www.chip.com.tr

ALPARS
21-03-2013, 12:20   |  #2  
ALPARS avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Kendi kazdıkları kuyuya düşmüşler:)