Leptopumda bir süredir şapkalı harf yazamıyorum. Shift+3 kombinasyonu yaptığımda ^^ işareti çıkıyor. Şapkalı a veya i harfi yazmak istediğimde ^^a , ^^i harfi oyazıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şapkalı harfler (^^)
Sorunda orada selçuk arkadaşım bende hemen ^^ işareti çıkıyor. İkinci kez basmaya veya space tuşuna basmaya fırsat kalmıyor ki :)
Yıllardır bilgisayar kullanıyorum ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için sorayım dedim.
Adramiti arkadaşım her defasında karakter işleme girecek değilim ya.
Shift+3 yaparken bastığınız "3" rakamı klavyenin sağ tarafındaki numaralardan değil, klavyedeki harflerin üst tarafındaki numaralardan olmasına dikkat edin. Yukarıda da belirtildiği gibi Shift+3 basın (anlık) ve elinizi bütün tuşlardan çekin daha sonra hiç beklemeden "a" harfine basın. (Bu dediğim küçük â yazmak için)
edit: Gerçi ^^ simgesi çıktığına göre klavyenin sağ tarafındaki numaralardan basmıyorsunuzdur.
Yani. Zaten leptopun sağ tarafında numeratik tuşlar yok.
İkinci dediğin doğru. İşte o soruna nasıl çare bulabilirim diye soruyorum.
Şapkalı a nın nasıl yapıldığını biliyorum. Daha düne kadar yazıyordu. Ama dün baktım Shift+3 kombinasynu yapıyorum. ^^ işareti çıkıyor. Normalde iki kez bastığında çıkması gerek o işaretin veya space tuşuna bastığında. Ama bende tek basımda çıkıyor.
Düne kadar yazıyordu sözünü lafın gelişi söyledim. Önceden yazıyordu anlamında. Ne zaman o hale geldiğini hatırlamıyorum. Sistemi geri almayı düşündüm ama ne zaman o hale geldiğini bilmediğim için geri yükleme işlemini yapmadım. Bir çözümü olmalı.
Yine de teşekkürler Feel Good.
Başlat çalıştıra charmap komutunu verin istediğniz karekterlere ulaşın
biliyorum. Ama ben 3 ün üstündeki kısa yolu kullanmak istiyorum .Anlatamıyorum heralde.
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. Combo fix yardımıyla sorunumu çözdüm. :)
Benimde gelmemişti. Bilgisayarımdaki programları karıştırırken gördümde hatırladım. :)
Okudum gördüm. Yazdıkları gibi ms dos'ta sorun oluştu.Türkçe karakterleri yazamıyorum.
Bir çözümü yok mudur?