ARKADAŞLAR ELİMDE SAPPHİRE MARKA 3870 GDDR4 EKRAN KARTI VAR AMA EKRAN KARTI FAN HIZI %24 LERDE YANİ FAN SADECE %24 ÇALIŞIYOR. BU SEBEBLEDE SICAKLIK BOŞ YÜKTE 60-66 ARASI. TAM YÜKTE 90 DERECELERE YAKLAŞIYOR. BU FAN HIZINI ARTIRAMAZ MIYIZ NEDEN BÖYLE %24 LERDE DOLAŞIYOR. BİLGİLENDİRİSENİZ SEVİNİRİM SAYGILAR..
SAPPHİRE 3870 GDDR4 FAN HIZI ARTIRMAK
Ati tool u dene GOOGLE de araştır bulabilirsin
anakartı da güncellemyi dene pcı e slotu uyumsuzluk yapabilir sürücüsü zara görmüş olabilir kaldır kur kolay gelsin
Arkadaşım yukarda verdiğim resimde görüldüğü gibi ilk önce override fan speeds kutucuğunu aktif yap.Sonra fixed percentage yi seçip yanına istediğin değeri gir % olarak
sonra Apply de tamamdır
dostu fn kontrol diye bişey çıkmadı 0.27 ati toolu yükledim settinge girdim ama fan control diye bişey çıkmadı...
ama 90 lara kadar çıkıyor ve hala %24 lerde değişen bişey olmuyor
ati toolda fan ayarını sonunda %60 şa çektim. ısı tam yükte bile 50 dereceyi geçmemeye başladı. Fakat bilgisayarı her açtığımda ati toolu çalıştırmadan bu fan hızını nasıl %60 larda tutabilirim. bide fan speed her zaman aktif olmuyor. bazen %60a çekebiliyorum bazan 1 saat uğraşıyorum gpuz programında fan speed yazan yerde hep 0 yazıyor. 1-2 saat bazan daha kısa süre sonra %24 gözüküyor. sonra ati toolu çalıştırır çalıştırmaz %60 a çıkıyor...
Save denilip kaydedilebilme şansı olsa yaparsın ama herhalde bu beta 3 olduğu için o sekme aktif olmuyor tam sürümünü bekliceğiz bakalım