Arkadaşlar geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım ve ekran kartım Sapphire HD 3850. Benim sorunum, Ati Catalyst Control Centerdan renk ayarlarını yaptıktan sonra oyuna girddiğimde renk ayarlarının görüntülenmemesi. Monitörüm Viewsonic marka eski bir crt monitör ancak nVidia chipsetli bir ekran kartı kullanırken bu sorunu yaşamıyordum. Bu konuda bana yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
Sapphire Ati HD 3850 parlaklık sorunu
Directx ve ekran kartını sürücülerini güncelle, birde Ati ccc'den ayarları default yap düzelmesi gerek.
Sürücüler güncel ancak ayarları default yaptığımda zaten artırmış olduğum parlaklık düşüyor. Ben parlaklığın oyunlarda da sabit kalmasını istiyorum.
Mesela şöyle de örnekleyebilirim. Tam Ekran 3D parlaklığını falan arttırdım GTA: San Andreas açılırken parlaklık normal gözüküyor, menüye geçerken ekran kapanıp açılıyor ve parlaklık yine eski haline dönüyor.
sanırım oyuna girişte oyun, en iyi sistem ayarlarına getiriyor. parlaklığı oyun içinden ayarlamayı deneyebilirsin. oyundan çıktıktan sonra ayrıca yeniden ayar yapman gerekecek. fakat oyuna tekrar girerken ayarları değiştirirse ne yapacaksın? başka oyunlarda da aynısını yapıyor mu? eğer yapmıyorsa, GTA ile ilgili bir ayar problemi olduğunu düşünülebilir. biraz kurcalamak gerekiyor sanırım.
Girişte benim yaptığım Tam Ekran 3D ayarları etkin oluyor ancak oyun menüye geçtiğinde parlaklık, gamma, kontrast ayarları varsayılan değerlere geçiyor. Diğer oyunlarda da örneğin menüye geçerken ekranı kapatıp açıyorsa yapıyor bunu. Sadece GTA'ya özel bir durum değil yani. Oyun açıkken küçültüp ayarlara baktığımda benim yaptığım ayarlar gözüküyor ve yeniden güncelliyorum ama oyunda bir değişiklik olmuyor. Sistemim ise;
Gigabyte GA-EP43-S3L Anakart
Intel Core 2 Duo E7400 İşlemci
OCZ Platinium 2 GB 1066 MHz Ram
Sapphire ATI HD 3850 PCI Express x16 2.0 - 512 MB GDDR3 Bellek, 1400 MHz Bellek Hızı, 668 MHz GPU Hızı, 320 Steam İşlemci
Mafia 2 kardeşler bu oyunu oynıyabilirmiyim yani yukledim 2 kere farklı torrent ettim ikisndede aynı hatayı veriyor oyun acılırken siyah ekran sonra biraz daha aydınlık ekran sonrada masaüstünedonuyor tekrar ve her yer turuncu kırmızı tonları oluyor
özllikleri bellirttim
İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 7 Home Basic
Sürüm 6.1.7601 Service Pack 1 Derleme 7601
Diğer İşletim Sistemi Açıklaması Kullanılamıyor
İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation
Sistem Adı TOSHıBA-TOSH
Sistem Üreticisi TOSHIBA
Sistem Modeli Satellite C650
Sistem Türü X86-based PC
İşlemci Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz, 2133 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi INSYDE 1.40, 19.05.2010
SMBIOS Sürümü 2.6
Windows Dizini C:\Windows
Sistem Dizini C:\Windows\system32
Önyükleme Aygıtı \Device\HarddiskVolume1
Yerel Ayar Türkiye
Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "6.1.7601.17514"
Kullanıcı Adı toshıba-TOSH\toshıba
Saat Dilimi GTB Yaz Saati
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 2,00 GB
Toplam Fiziksel Bellek 1,87 GB
Kullanılabilir Fiziksel Bellek 869 MB