x550 ekran kartım var yaklasık 3 yıllık bı sure sonunda son 2 haftadır ekran donup kalıyordu bugun goruntu tamamen sıyah oldu PC resetlıyorum XP acılıs gelıyor oturum secıorum ekran tekrar kararıyor bu olmadan oncede "ati2dvag.dll" adlı bır dosyanın hatasını aldım dosya kaybı yok guncel driverlarını kurdum format attım fakat sorun format sonrasındada devam ettı ekran kartını cıkardım su an gayet normal pc acaba ekrankartımı artık degıstırsemmı yoksa kullanmaya devam etmem ıcın onerebılıcegınız baska bırsey varmı ???
SAPPHİRE (ATİ radeon x550 ) sorun ne olabilirki
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Son Düzenleme: BekLenti_ ~ 25 Ekim 2009 02:40
Yıllanmış Üye
106 mesaj
Sorun ekran kartınız olabileceği gibi power supply veya anakart sorunu da olabilir. eğer power supply arızalanmışsa (filtre kondansatörleri kuruyor genelde) ekran kartını taktığınızda taşımıyor olabilir. önce sorunun kesin tespitini yapın, tabii ki ekran kartı arızalıysa değiştirmeniz gerekecek, kesenize göre güncel bir kart alabilirsiniz x550 bildiğim kadarıyla pci-express ati istiyorsanız 4550-4650 serisi nvidia isterseniz 9400 9500 serisi 50$+kdv civarlarında.
OP Taze Üye
5 mesaj
daha once bu sorunu yasadım PSU kaynaklıydı fakat PSU yu ozaman degıstırmıstım buda arızalandı dıyelım ozaman evın tesısatını yenılemem gerekicek sanırım =) bakalım yenı bır PSU ile denerım olmadı ekrankartını degısırım yardımlarınız için ayrıca tesekkur ederım ...