Sapphire Ati rodeon x1800xl ile sorunum var!!!!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
aressam
11-04-2006, 00:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar benim ciddi bir problemim var. Hepsiburada.com'Dan Sapphire Ati rodeon x1800xl 256 mb ekran kartı aldım. Çoğunuz biliyorsunuzdur bu ekran kartını. Diğer donanım parçalarını bir bilgisayarcıdan aldım.Epox 9NPAJ SLI NF4anakartım.İşlemcim AMD athlon 3800+ X2. Ama adamlara ekran kartımı takmaları için götürdüğümde bir türlü yükleyemedik sürücüsünü. Aygıt yöneticisinde görüyor ama bir türlü masaüstünde sağ tıklayıp özelliklerE girdiğimizde ekran bağdaştırıcısı olarak X1800XL'yi tanımıyor. Firmanın teknik servisi yeterli olmayabilir diye düşündüm. Sonra Winfast'in 6600 mü ne 128 mb bir ekran kartını taktılar bunda sorun yok dediler.Apıştım kaldım. Bu ekran kartımı da değiştirmek istemiyorum. Problemi de çözemediler. Bilgisayarıda sorun ortadan kalkmadığı için eve getirip kullanamıyorum.

Arkadaşlar çözüm yolunu bilen yardım etsin. Ne yapmam lazım.
Anakartımı Sapphire veya Asus'un Ati RD580 Pure Crossfire Xpress 3200 çipsetli anakartıyla felan değiştirsem sorun hallolurmu acaba? Yoksa 465 YTL bayıldığım o ekran kartından vaz mı geçmeliyim? Hepsiburada.com sorun çıkarır mı bu konuda?

Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Herkese sorunsuz PC'ler dilerim.....

egemengiga
11-04-2006, 06:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

anakarti degistirirsen buyuk ihtimal sorun cozulur. nforce4 lerin ATI ye gicigi var dogal olarak. ama VGA nin da sorunlu olabilme ihtimali var. ellerinde olan baska x1800 lerden denesinler... x1800 neredeeee 6600 neredeee

lazrailefsanesi
11-04-2006, 14:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Ekran kartım calısmıyor diye oncelikle hepsiburada musteri hizmetleriyle baglantıya gecmen gerekiyor.Olanları oncelikle bir bir onlara anlat.Seni ilk basta nasıl yonlendirceklerine bir bak.Belki yeni bir cozum sunabilirler.Olmazsa ekran kartınız bozuk iade etmek istiyom bana yenisini yollayın diyecen.
Nforce lar bu arada ati lerlede gayet guzel calısıyorlar.Amd 3200 epox anakart ve ati x800xl ekran kartım var niye bende sıkıntı yok.?
Muhtemelen kartında bi sorun var.

Banned
11-04-2006, 15:12   |  #4  
Banlandı
1,204 mesaj

sen bi 3dmark05 çek iyi puan alırsa gerisini takma kafana derim.

ufuks
12-04-2006, 16:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Arkadasım öncelikle basına böyle bişey geldig icin üzüldüm.eni bulduıgum icinde sevindim.Bnede hepsiburada.comdan bi ekran kartı ısmarladım.Sana kac günde geldi.Benimki su an tedarik sürecindeymiş.

veteriner
16-04-2006, 12:02   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Sevgili aressam. Ben de Hepsiburada com.'dan Sapphire Ati X1800XL aldım ve sürücüyü bir türlü yükleyemedim. En sonunda bilgisayar dergilerinin verdiği cd'leri inceledim ve Şubat 2006 yılına ait driver ve catalyst control center'ı buldum ve yükledim. Sorun çözüldü. Anakartın değişmesine veya ekran kartının geri iade edilmesine gerek yok. Çözüm basit. Boşuna yormayın kendinizi.