arkadaşlar sapphire HD 4550 512 mbyt akran kartım var ve eskiii bir 15" crt monitörüm var arkasında (input: 100/240v-60,50 HZ 1,8A) yazıo akran kartını takıp yüklediğim zaman monitörüme görüntü gelmiyor! anakartın üstündeki girişten kullanmak zorunda kalıorum ve bu beni hiç tatmin etmiyor çünkü kartımı kullanamıyorum.sizce sebep nedir illaki monitörü değiştirmemmi gerkir? şimdiden teşekkürler...
sapphire HD 4550 ile CRT monitör
Ankartın üstündeki girşten deyince anladığım kadarı ile onboard ekran kartı var anakarta? bios ta bir yerde ayarı vardır onboard olanı kapatıp,normal ekran kartını aktif edin.iki ekran kartı aynı anda çalışmaz...
onu nasıl yapcam hiç bilmiyorum işte:) bu monitörle olur yani diosun?
yokmu bi bilen bu işi arkadaşlar ya:(
bilgisayar açılırken delete veya F2 ye basın bios açılır daha sonra
BIOS > Advanced > Onboard Device Configuration > Primary Display Adapter sekemelerini tek tek izleyin en son sekmeye gelincede ekran kartınız hangi slota takılıysa o seçeneği seçin şimdi OnChip VGA seçili olması lazım siz ekran kartınızı PCI slot veya PCI-ex slot hangisine taktıysanız o seçeneği seçin kullanın(benm bildiğim kadarıyla böyle) umarım yardımcı olmuşumdur
biostaki yeri değişik olamk ile beraber byük ihtimalLj.23'ün deği şekilde olur.olmazsa anakartın marka modelini yazın kullanma klavuzu sitesinde felan vardır,ordan bakıp yardımcı olalım.O kart crt monitörle çalışır.normal vga (mavi olan)ile bağlarsınız olur...yani anldığım kadarı ile kart monitor uyumsuzluğu gibi bir şey düşünmüşsünüz ama alakası yok..
biostar P4M900-M4 anakartım.nası yapıcam bu işi anlamadım valla:) ekran kartı yüklü olmalımı biosa girip değiştirceğim zaman?? yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...
Kart takılı olacak,
PnP/PCI Configurations
Init Display First [pciex]
olacak şekilde ayarlayın.entere basıp pciex seçeceksiniz.
recep kardeşin dediğini aynen yap ekran kartının driver'ını sonrada yükleyebilirsin bir sorun olmaz
sağolun arkadaşlar deniyecem zamanım olunca teşekkürler:)
masaüstündeyken sağ tüşa tıklayıp özellikler de sonra görüntü özelliklerinden ayarlara gelip oradan gelişmişe tıkla burdan iki yollan yenileme hızını düşrebilirsin birincidi bağdaştırıcı sekmesinden tüm modları listele yapark düzenleyebilirsin ikincisi ise monitör bölmünde mönütör ayarları kısmından ekran yenileme sıklığından düşürebilirsin bunu driver yüklemeden önce yaparsan ve bilgisayrı yeniden düzgün bir şekilde başlatınca bu ayarlar kaydedilmiş olur ve driver yüklendikten sonrada du ayarlarda çalışır bilgisayar eğer yine olmazsa açılış seçeneklerinde vga modunda açıp oradan ayarlayabilirsin belki güvenli moddada olur