Ekran kartımda ısınma olayı artık aldı başını gidiyor 3 fan taktım ekran kartına hala oyun oynerken 80 derecenini altına inmiyor işlemcimde 50 ve 60 derece arası E8400 işlemcim ne yapmam lazım
sapphire hd4890 vapor-x ısınma sorunu
bu arda anakart değişimi olmuştur Gıgabyte ep45-ud3r yeni aldım ondan sonra böyle olmu ama şuan antalyadayım oldugum yerde terliyorum :D
bu dediğim gibi hava sıcaklığına ve kasanı ayro dinemik yapısan bağlı olarak değişmekte bu çok zor bir durum nedeni ise hava sıcaklıkları ile donanımın ne kadar ısındığını hesaplamak zor birde anakart değiştirmişsiniz bunu en iyi eski anakarta takarak öğrenebilirsiniz eğerki eski anakartta taktığınızda bu sıcaklıkların altında ise anakart sıkıntılı olabilir bu zayıf bir ihtimal ama göz önünde bulundurmakta fayda var.
havalar ısınınca benim kasanın da gürültüsü ve sıcaklık değerleri yükseldi.ama vapor x 80 derecede hiç duymadım bence yakmadan yolla o kartı servisine.
anlatya da ben klima karşısında terliyorum :D
anladım diğer tanıdıklarınıza yada başka bildiğiniz kullanıcılar varsa onlarla sıcaklıkları kıyaslayabilirsiniz ama dediğim gibi hava sıcaklıkları ne kadar etken edr bilemiyorum. eski sistemde ne kadardı sıcaklıklar hiç ölçtünüzmü ve hangi aylar içerisinde kullandınız.
paraya kıy güzel bi sogutucu al üzerindeki sogutuusu basit dandik bişey sana 2 tane vgs sogutucusu önercem
1. seçenegin eccelero s1
2, seçenegin calibre vdt2000
calibre cok daha iyidir ama 2side o sıcaklıgı alır
paraya kıymasından önce servise yollasın.hangisi ucuza gelirse öyle halletsin işini.eğer gerek yoksa soğutucu almasın elindeki kart zaten soğuk olmalı.
Arkadaşlar ankartımla uyumsuzmuş ekran kartı ondan dolayı öyle oluyormuş allahtan vatanda 15 gün içerisinde degiştirme muhabbeti var biraz ugraştırırlar ama degiştirirler daha önce 2 defa notbook degiştirdim :D tecrübe yüzde yüz :D