Sarı kız
Yaşlı bir çiftçi trafik kazasında mağdur olduğu gerekçesiyle, mahkemedesavunmak yapmaytaydı. Kazaya sebep olan nakliye firmasının avukatısordu:
- Kaza yerine gelen polis ekibine "İyiyim" demediniz mi?
Çiftçi ifadesine başladı:
- Traktörümün arkasında besili ineğim sarıkız ile birlikte giderken, bu nakliye şirketinin kamyonu...... Avukat sözünü kesti:
- Ayrıntıları sormuyorum, yalnızca şu soruya cevap verin! Kaza yerine gelen polis ekibine "İyiyim" Dediniz mi? Demediniz mi?
- Şimdi efendim, biz sarıkız ile birlikte giderken........ Avukat yine çiftçinin sözünü kesti ve hakime dönerek:
- Efendim, Bu adam kaza yerine gelen polis ekibine, kendisine durumunusorduğu zaman "Çok iyiyim" demişti. Şimdi aradan 3-4 hafta geçtiktensonra mağduriyetini öne sürerek, müvekkilimi dava ediyor. Lütfen kazasırasında iyi olduğunu söyleyip söylemediği konusunda ki sorumadoğrudan cevap vermesini söyler misiniz?!
Hakim:
- Bir dakika. Önce şu sarıkız hikayesini duymak istiyorum.
Çiftçi hakime teşekkür edip, ifadesini sürdürür:
- Bu nakliye şirketinin kamyonu traktörüme çarptığında; ben birhendeğe, sarıkız başka bir hendeğe savrulduk. Sersemlemiş bir haldeyatarken, diğer taraftan sarıkızın yanık yanık böğürmeleriniduyabiliyordum. Belli ki çok acı çekiyordu. O sırada hemen ordangeçmekte olan polis ekibi durdu ve memurlardan birisi gidip diğerhendekte yatan sarıkıza baktı. 1-2 dakika sonra da tabancasını çıkarttıve inlemekte olan sarıkızı iki kaşının ortasından vurdu. Ardındanelinde dumanı tüten tabancası ile yanıma geldi ve bana "Sen nasılsınAmca" diye sordu. Siz olsanız ne cevap verirdiniz?!..