mrb arkadaşlar.laptobum yeni geldi ama sarj edemiyorum.prize girmiyo laptobun fişi.çok dar.ne yapmam lazım.şarj aletini yeniden mi alacağım yoksa ucuna bir parça mı almam lazım???
şarj sorunu
laptop amerikadan geldi.acaba o yüzden mi öyle.amerikada adamlar değişik priz mi kullanıyorlar yani...
laptop amerikadan geldiyse dikkatli ol derim... çünkü amerikada şebeke gerilimi 110 V ve 60 Hz... türkiyede ise 220 V ve 50 Hz... laptopun şarj aleti üzerindeki bilgilere bir göz at. 110 Volta göre mi yoksa 220 volta göre mi...
Amerikada Farklı Priz kullanılıyormuş...
Bunun için çeviriciler mevcut ama nerede satılır bilemiyorum...
arkadaşım amerikada ince uclu düz prizler kullanırlar
bunun dönüştürücüsünüde karaköyde elektronikçiler çarşısında bulabilirsiniz
kronikmagdurlaptop amerikadan geldiyse dikkatli ol derim... çünkü amerikada şebeke gerilimi 110 V ve 60 Hz... türkiyede ise 220 V ve 50 Hz... laptopun şarj aleti üzerindeki bilgilere bir göz at. 110 Volta göre mi yoksa 220 volta göre mi...Kesınlıkle katılıyorum.Çok dikkatli olmalısın.Eger o fişi prize takarsan adaptoru yakarsın... Çeviriler var karakoyde ordan temın edıp kulanmalısın.
kronikmagdurlaptop amerikadan geldiyse dikkatli ol derim... çünkü amerikada şebeke gerilimi 110 V ve 60 Hz... türkiyede ise 220 V ve 50 Hz... laptopun şarj aleti üzerindeki bilgilere bir göz at. 110 Volta göre mi yoksa 220 volta göre mi...bu konuda ben de bilgilendim, sağolasın.
Bende amerikadan alma laptop var ordaki voltajlar
Input:100_240W
output:18.5V
Ve dediginiz gibi 50-60Hz.
Donsturucu alip kullandiktan sonra bi sorun olmuyo ebn kullaniyorum
saylerBende amerikadan alma laptop var ordaki voltajlararkadaş güzel örnek vermiş kendinden, işte sana en iyi cevap.
Input:100_240W
output:18.5VVe dediginiz gibi 50-60Hz.
Donsturucu alip kullandiktan sonra bi sorun olmuyo ebn
priz olayı ingiletere içinde geçerliydi sanırım
input değeri 100 - 240 V arası gösteriliyorsa dönüştürücüye gerek olacağını sanmıyorum.. bendeki laptopun şarj aleti de aynı değerleri gösteriyor. ben acaba amerikadakiler sadece oraya uyacak bi şarj aletiyle gelir mi acaba diye uyarıda bulundum... ama 100 - 240 V ve 50 - 60 Hz input değeri gösteriyorsa bi problem olmaz, dönüştürücüsüz de çalışması lazım..