Şarja takınca fps problemi

Sametaydin
13-09-2017, 18:35   |  #1  
Sametaydin avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 4 senedir kullandığım bir laptopum var. Son 3 aydır laptopum ile oyun oynarken şarj aletini taktıktan sonra oyunlarda fps değerinin düştüğünü görmekteyim. Özellikle cs go oynarken bataryada 90-100 fps alırken adaptörü takar takmaz fps 40-50 seviyelerine düşüyor.  Windows 10 64 pro kullanıyorum güç seçenekleri ve ekran kartı ayarlarında herhangi bir yanlışlık olmadığından eminim. Ayrıca hem adaptör takılı iken hem de batarya da iken cpu/gpu sıcaklık değerleri neredeyse aynı seviyelerde. Size sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim..

White-Fox
13-09-2017, 21:38   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,103 mesaj

bataryaya gelen dilimin çıkandan küçük olmaması bu sayede bataryanın çabucak bozulmaması için alınmış ufak bir önlem sorununuzun sebebi olabilir ki böylese doğaldır da.(bence)

Sametaydin
14-09-2017, 00:32   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Teşekkür ederim cevabınız için. Ama malesef sorun son 2-3 aydır var. Ondan öncesinde böyle bir sorun yaşamadım. Batarya çıkarılmiş halde adaptörü taktığımda da aynı sorun devam ediyor.

PC SEÇME UZMANI
14-09-2017, 15:04   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

Bilgisayarının Şarja Takılı Oynama.Bilgisayara Zarar Verebilirsin.Şarja Takılı Oynayınca Daha Çok Isınıyorsa Bilgisayarının Bataryası Arızalanmaya Başlayabilir.

Bir Bilgisayarın Ömrü 7-8-9 YIL BU ÖMÜR İŞLEMÇİ YANDIKTAN SONRA VEYA EKRAN KARTI YANDIKSAN SONRA HER ŞEYİ YENİLEMEYE BAŞLAMAK ZORUNDA KALIRSIN İŞTE BU DURUMDA ÖMRÜ BİTER.

BEN ŞU BİLGİSAYAR MARKALARI HİÇ ÖNERMİYORUM.

HP 

LENOVO 

CASPER

ŞU BİLGİSAYAR MARKASI BENİM FAVORİM

ASUS

Sametaydin
15-09-2017, 01:00   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

cevap için teşekkür ederim. yaklaşık 20 senedir bilgisayar kullanıyorum sizin söylediklerinizin hangisinin benim sorumla alakası var onu anlayamadım ?