Şarjlı pillerin ömrü neden tükeniyor?

CHIP Online
06-03-2012, 00:49   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Şarj edilebilir pillerin ömürleri zaman geçtikçe neden tükeniyor? Cevabı makalemizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sarj ... ukeniyor_23740.html

Resimlerle: Cep telefonu pilleri: En dayanıklı kim?

Laptop pilleri, sonsuz bir ömre sahip değiller; iki-üç sene, en fazla dört sene içinde ömürlerini tüketiyorlar.

Bilgisayar yazılımlarının zamanla yavaşlaması veya bir telefonun zamanla çizilmesi gibi piller de zamanla deformasyona uğrar ve kullanılmaz hale gelir. Peki pillerin ömrünün tükenmesinde sorumlu kim? Tabi ki bu pilleri üretip satan şirketlerin bazı kabahatleri var ama suçlu sadece onlar değil, en az onlar kadar bizler de sorumluyuz.

Tüm konu: Şarjlı pillerin ömrü neden tükeniyor?

İzleyin: Dokunmatik hologram

Resimlerle: Cep telefonu pilleri: En dayanıklı kim?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Pil teknolojisinin geceleğini nasıl görüyorsunuz?

Emir Buğra KÖKSALA
01-12-2010, 20:41   |  #2  
Emir Buğra KÖKSALA avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

geleceğin enerji sistemi BOR abijim.
geleceğin teknolojisi de yapay zeka. bunu bilirim bunu söylerim...

ekran kartı
06-03-2012, 18:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Ben eski dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 6 yıl kullandım. 3 seneden sonra prize bağımlı hale gelmiştim. Ama prizden çekince başka odaya gidene kadar şarj yetiyordu. Yani 30 saniye dayanıyordu. Ben bilgisayarımı genellikle (%90) beklemeye alırım. Sıfırdan açılmasını beklemem. Beklemeye alır koyarım köşeye işim olunca kapağını açar hemen devam ederim ki günün büyük bölümü bilgisayar başında geçer. Beklemeye alınca güç ışığı 2 saniye aralıklarla yanıp sönüyor. Batarya onu karşılıyor. 1 gün beklemede kalabiliyor. belki daha uzun da kalabilirdi hiç denemedim. Son zamanlarda ise bilgisayarımı açtığımda Windows baştan açılıyordu. Halbuki hep beklemeye alırdım. Zaten el alışkanlığı asla kapata basmazdım. Fn F1 yapar kapatırdım. 3-5 defa hep baştan başladığını görünce bir test etmek istedim. Beklemeye aldım ve fişi çektim ve 2 saniyede bir yanan güç ışığının kesildiğini gördüm. Yani pil o kadar çok bitmiştiki artık ona bile gücü yetmiyordu :)

Madem artık hiçbir işe yaramıyor pili sökeyim dedim. Söktüm ama bu seferde bir eksiklik hissettim bilgisayarda. Ben hep arka tarafından tutarak kaldırırım bilgisayarı. Pilsiz bilgisayar çıplak gibi oluyor. Hem 6 yıl beni idare eden şeyi atmaya kıyamadım. :) 

6 yıl taş gibi çalışan makine tamamiyle benim hatam yüzümden bozuldu. Anakart gitti. Çıkan masraf bilgisayarın ederinden fazla olunca yaptırmadım, yeni aldım. Şimdi kendisi emekli. Pil mi? Yılların verdiği yorgunluğu atıyor. Üzerinden artık akım geçmediği için memnun olmalı. :)

erhan07
06-03-2012, 23:08   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

bu sene kimya dersinde neden bittigini kimyacı söylemişti.
pc için ise ben evde oldugum sürece pilsiz kullanıyorum burda amaç sık sık pilin dolup boşalmasını önleme