Şaşırtıcı açıklama: "Donuna işemeye benziyor"

CHIP Online
23-09-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'dan büyük rakibi için inanılmaz sözler: "Isınmak için donuna işemeye benziyor!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sasi ... benziyor_22570.html


Resimlerle: 22 Yepyeni cep telefonu!

Analistlere göre yakın gelecekte Google'ın Android işletim sistemi RIM ve Apple'ı Amerikan akıllı cep telefonu piyasasında geride bırakacak.

Sadece yılın ikinci çeyrepinde bile yüzde 5 pay kazanan Android hızla yükseliyor. Palm sabit kalırken Microsoft yüzde 2.2, RIM yüzde 1.8, Apple yüzde 1.3 pay kaybetti.

Bu durum karşısında Nokia'dan başkan yardımcısı Anssi Vanjoki yaptığı açıklamada Android'i önemsemediğini şu sözlerle anlattı 'Donanım üreticilerinin geçici bir çözüme ihtiyacı vardı ama bu ısınmak için altına işemeye benziyor.'

Öte yandan HTC ve Motorola belli başlı Android cep telefonlarıyla piyasada dikkat çektiler. Hem Android'i yaygınlaştırdılar, hem de avantajlı çıktılar. HTC kısa zamanda dünyanın en önemli cep telefonu markalarından birisi haline geldi. Bununla beraber Android yaygınlaştıkça sıradanlaşacağını öngören HTC gibi firmalar, özelleştirilmiş, Sense gibi arayüzler ile farklılık yaratıyor.

Tüm konu: Şaşırtıcı açıklama: "Donuna işemeye benziyor"

İzleyin: Çin işi hormonlu cep!

Resimlerle: 22 Yepyeni cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Android'in yıldızı sönecek mi?

bosluk
23-09-2010, 13:13   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Haberi yapanın habere dair en ufak bir fikri olmayınca malesef böyle oluyor işte. "HTC kısa zamanda dünyanın en önemli cep telefonu markalarından birisi haline geldi". Bir kere HTC markası zaten Amerika'nın en büyük telefon üreticilerinden biri idi eskiden beri. Android'le uzaktan yakından bir alakası yok bu durumun. HTC telefonlar Windows Mobile kullanıyorlardı eskiden beri ve özellikle fiyat avantajı ile Mobile dünyasında zaten kendine iyi bir yer edinmişti.

Ama dediğim gibi, haberi yapan ülkesinde sadece nokia'yı bildiğinden ve htc'yi daha yeni duyduğundan olayı android'e ve vs..'ye bağlayabiliyor tabi. Tartışılacak birşey yok, Android yanında Bada gibi ek sistemler de çıktı. Çıkması da gayet doğal.

uGuR.uK
23-09-2010, 19:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ya bu nokia'nın serzenişleri son can çırpınışlarını andırıyor, hep millete laf diyorlar ama daha iyisi hala çıkmadı bunlardan :) madem öyle yap iyisini kardeşim ne bekliyorsun, artiz...:p

CarlJohnson
23-09-2010, 20:14   |  #4  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009
Alıntı: uGuR.uK  
ya bu nokia'nın serzenişleri son can çırpınışlarını andırıyor, hep millete laf diyorlar ama daha iyisi hala çıkmadı bunlardan :) madem öyle yap iyisini kardeşim ne bekliyorsun, artiz...:
Kahkaha  Beğendim
symbianla takılsınlar hala yazık..N8 de bile ne adam gibi cozunurluk var ne bişi..dön dolaş nokia..artık bitti nokia devri yeni tel cıkarsalar bile yarısamıyorlar adam gibi en büyük tel oranı hala onların ama ne kadar süre daha en tepede kalırlar orası ayrı..blackberry ve android sürekli pay kazanıyor..blackberry i hos bulmasamda android telefonlar süper..htc nin modelleri ve motorolanın droid serisi.diger taraftada atılım olarak samsung galaxy s i unutmamak lazım :)