Merhaba Arkadaşlar,
1 - Sata 2 anakartında SSD 2 mi kullansam daha iyi olur? SSD 3 mu kullansam daha iyi olur?
2 - SSD 2 veya SSD 3 daha iyi olur cevabınızda mutlaka neden daha iyi olacağınız yazarsanız çok sevinirim.
şimdiden cevap verme zahmetinde bulunan arkadaslara teşekkür ederim.
internetten araştırma yaptım ama detaylı bir bilgi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
Aşağıda kullandığım laptop özelliklerini yazdım. Harddisk çıkartıp SSD kullanmak istiyorum.
Acer Aspire 5552G
AMD Phenom II Quad-Core N950 2,4 Ghz =GERÇEK 4 ÇEKİRDEK
15.6'' HD BACKLİGT CRYSTAL LED EKRAN
AMD Radeon HD6650M EKRAN KARTI
4 GB DDR3 RAM
500 GB HARDDİSK
Anakart Sata 2 dir
iyi günler...
Sata 2 anakartında SSD 2 veya SSD 3 kullanılması
Anakartın sata 3 olması o kadarda önemli değil. Zaten sata2- sata 3 arabirimleri çok hızlı okuma-yazma hızlarına sahip olmasına ragmen disklerin bu hıza erişemesi yüzünden bu denli yavaş.SSD kullandığınızda tabikide çok fazla performans artışı olırsınız. Özellikle dosya taşıma-kopyalama işlmeleri çok daha hızlı gerçekleşecektir. Bunun yanında sönbelleğe yükleme ve önbellekten yazma süreleri çok daha kısalacağı için sistem çok daha hızlı açılıp hızlı kapanacaktır. Ayrıca sistemde kullanılan sanal önbellek daha hızlı olacağı için ayrıca sistem perfoermansı artacaktır. Paranız varsa tabiki almaya değer.
Ekleme;
Sata2 anakarta sata 2 arabirimli ssd de bağlasanız sata3 ssd de bağlasanız aynı performansı alırsınız çünkü sonuçta sistem sata2 olarak kullanacaktır. Yalnız ilerde cihazı değiştirmeyi düşünürseniz harddiski söküp taşınabilir (sata 3 disk kutusu alarak) olarak kullanabilir veya yeni sisteminize ki muhtemelen sata 3 destekli olacaktır takıp kullanabilirsiniz. O kadar para verdiktemn sonra doğru olan sata 3 almak olacaktır. Merak etmeyin sata 3 disk sata 2 sisteminizde sorunsuz çalışacaktır.