evet başlıkta belirttigim gibi sata 2 hdd sata 3 e olrumu yeni alacagım anakartta sata 3 girişi var da
sata 2 hdd sata 3,e olurmu
SATA2 ve SATA3 soketleri uyumlu değil yani birinin girişine öbürünü takamazsınız. Yalnız alacağınız anakartta hem SATA2 hem de SATA3 girişi vardır büyük ihtimalle. Anakart özelliklerini dikkatli kontrol edin.
alacagım anakart - GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C)
görseline baktıgımda sata 2 ve sata 3 girişleri yanyana girişleride birbirine benziyo gibi ?
Afedersiniz, şimdi baktım da; SATA3 girişleri mevcut SATA2 cihazlarıyla geriye dönük olarak uyumluymuş. Ben yanlış biliyormuşum...
önemli degil ya sayende bende ögrenmiş oldum :D artık gönül rahatlıgıyla sistemi kurabilirim
anakart = GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C) Anakart
işlemci = AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram
toplamda 740 milyon dediler bi ekran kartı kalıyo onuda taksitler bitince artık :D
Hayırlı olsun şimdiden...
bide bendede vx 900 pro kasa var vatandan aldıydım chip online sayesinde haberim olduydu böyle bir güzellikten
sata 2 sata 3 çevirci die bişi duymustm ama :S sata 3 yapabilsen ii sata II = 300 mb/S sata III = 600mb/S
ya herkes 965 b.e. alıyor.valla benim de canım istiyor bu işlemciden :) bu arada şimdiden hayırlı olsun sisteminiz...