Sata disk problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hazy
20-12-2005, 02:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

öncelikle herkese merhaba, elimde seagate 160 gb sata disk var ve tamamı dolu sayılır. birkaç gün önce bilgisayara tv kartı taktıktan sonra disk çalışmamaya başladı. tv kartını çıkardım, kabloları değiştirdim fakat bir türlü diski gösteremedim. sanırım diske elektirik gitmiyor. problem diskte mi yoksa boardta mı ondan da emin değilim. bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

darkstar
20-12-2005, 06:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

dostum bunu anlamanin en iyi yolu baska bi pcde denemek baska boyle bi sansin yoksa o zaman neyin gormedigine dikkat edersen daha iyi anlarsin yani gormeyen biosmu yoksa windowsmu? biosta gormuyosa hddyi tek basina tak olmadimi digerlerine tak elektrik kablolarini degistir yani butun kombinasyonlari dene eger yine olmazsa baska pcde denemen anlaman cok zor.... yanliz eger baska bi hdd daha varsa o calisiyosa boardun saglam demektir yani diger hddnin calistigi yere takarsin calismiyosa sorun hdd'dedir..
ama hemen umitsizlige kapilma bende bi hdd vardi sadece benim pcde calismiyodu baska pclerde calisiyodu ama benimkinde calismiyodu ayrica baska hdd de benim pcde calisiyodu sonuc olarak baska pcde deneyerek en iyi sonucu alabilirsin.