Eski anakartımda sata desteği vardı ve sata harddisk kullanıuyordum. Yeni anakart aldm,onda sata yoktu. İde harddisk kuullandım bir süre idarelik. Daha sonra sata-ide çevirici aldım, sata harddisk açılmadı. Donanumsal olarak böyle provblemler olabilyormuş denildi, burda da benzerler isöylendi. pci girşililer daha iyi olur denildi vs.
Ben de pci olan kontrol kartı aldım. Fakat sata harddiski idedeki windows açıldıktan sonra görüyor. Yani satadaki windowsu görmüyor, hatta biosta harddiski görmüyor.
Şu denildi; pci nin mantığı budur, windows kuruluyken ancak açarsın. Yani benim o sata harddiski yalnız başına çalıştırmam imkansız denildi.
Aldığım bu aletin driveri da var. Bu sata harddiski tek çalıştırdığımda anakart ekranı bile çıkmıyor, yani driveri yüklleyebielceğimi sanmıyorum.
Ama eğer sata-ide çevirici kullansaymışım, sata harddiskimi kullaanbielcekmişim.
Sormak istediklerim;
- Sata harddiski 1.cil olarak yani tek bşaına çalıştırıp içindeki windowsla çalıştırmam mümkün mü?
-Sata ide çevirici almıştım önceden. Onun kendi güç kavblosu vardı , yani harddiske fazladan güç kablosu bağlaamdım. Bağlamak gerekiyor muydu yoksa harddiske sadece sata kırmızı kabloyla mı?
O harddiski kullanmam lazım. Çünkü hem sata hem büyüklüğü fazla hem de içindeki bilgileri kullanmam lazım.......