sata harddiske formatatamıyorum

HPQ-User
03-04-2008, 22:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

yozgatlı69 sormuş:
ide olan eski hard diskim arızalınca yeni  sata hard disk aldım ancak formatatmak istiyorum fakat atamıyorum.başlangıç yeri olarak cd rom tanıtıyorum ve kur dosyası çıkıyor ancak aygıtları taradıktan sonra yüklememek için hard diskin  olmagını söylüyor. yeni sata hard diski biosa tanıtmam gerekir  mi  nasıl yapabilirim ?  yardımlarınız  için şimdiden teşekkür ederim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4v88+ asrock anakart  512 ram   256 mb ekrankartı 80 GB harddisk    2.4 celeron işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

uGuR.uK
03-04-2008, 22:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

bios ayarlarına girip "sata raid support" özelligini "disable" yaparak kapat ve kaydet. sora yeniden boot et cd ile hdd'ni gorcektir.

marmara
04-04-2008, 10:24   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj
HPQ-User
yozgatlı69 sormuş:
ide olan eski hard diskim arızalınca yeni  sata hard disk aldım ancak formatatmak istiyorum fakat atamıyorum.başlangıç yeri olarak cd rom tanıtıyorum ve kur dosyası çıkıyor ancak aygıtları taradıktan sonra yüklememek için hard diskin  olmagını söylüyor. yeni sata hard diski biosa tanıtmam gerekir  mi  nasıl yapabilirim ?  yardımlarınız  için şimdiden teşekkür ederim.
anlam veremediğim tek konu, aynı sorular gün içerisinde 5-6 defa farklı başlıklar altında soruluyor biraz araştırma yapsak daha iyi olur dimiSoru

K.A.Y.A.H.A.N
04-04-2008, 10:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
672 mesaj
marmara
HPQ-User
yozgatlı69 sormuş:
anlam veremediğim tek konu, aynı sorular gün içerisinde 5-6 defa farklı başlıklar altında soruluyor biraz araştırma yapsak daha iyi olur dimiSoru
benim de dikkatimi çekiyo forum üzerinden para kazanıyolar

Borga-x
04-04-2008, 10:42   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
KAVAS33
marmara
HPQ-User
yozgatlı69 sormuş:
benim de dikkatimi çekiyo forum üzerinden para kazanı
Ne alakası var.. Aynı sorunun bır gunde bırkac kez soruldugu dogrudur. Araştırma yapılsa cvp hemen bulunacak ama para kazanma olayı nedir anlamadım.. Bence bu saçma bir kuram

marmara
04-04-2008, 11:14   |  #6  
Üye
79 mesaj

maddiyat ile alakasını bilmiyorum. benide ilgilendirmez zaten ben öğrettikçe öğreniyorum teknik bilgileri. ama bu konuda yardım isteyen arkadaşlardan rica ediyorum önce forumda araştırma yapsınlar eğer çözüm bulamazlarsa biz yardım edelim.

uGuR.uK
05-04-2008, 17:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

zaten pcyi acınca direk bu sorunun cevabını seçip kopyala diyorum, lazım oluyor muhakkak, o zaman küt die yapıştırıorumGülümseme

rancer
03-05-2011, 19:28   |  #8  
Taze Üye
7 mesaj

merhaba benimde sorunum aynı biosa baktım #sata raid support# bulamadım.yardımcı olursanız çok memnun olurum

rancer
03-05-2011, 19:52   |  #9  
Taze Üye
7 mesaj

benim sorunum sata hardisk win 7 formatlarken gözükmüyor yani biçimlendime böümünde c ve d yok yardımcı olursanız sevinirim
ıntel(r)
pentium(R) D CPU 2,66 HZ
2,66 HZ 3,00 RAM
775 twin-HDTV