jesper sormuş:
Merhaba.
İlk IDE Hard Diskim elektriksel bi olaydan ötürü yanmıştı. Yanan hard diskten bazı dosyaları kurtarmak için arkadaşımdan windows xp kurulu bir IDE 80gb disk alıp taktım. Dosyaların büyük bir kısmını kurtardım. Daha sonra Seagate SATA hard disk alıp üzerine windows kurdum. Her iki hard diskteki windowslara açılışta erişebiliyorum. Tek sorunum arkadaştan aldığım 80gb IDE hard diski geri vermek için çıkarttığımda bilgisayar SATA diskten boot olmuyor. NTLDR eksik hatası veriyor. BIOS tan da baktığımda SATA hard disk IDE olarak görülüyor. Forumlarda biraz araştırdım raid sürücüleri yüklenmediği için olabilir deniyor. xp sp2 de acaba bu sürücüler yokmuydu? Tekrar format atıp windows kurulumu esnasında bu sürücüleri kurmam söyleniyor. SATA diskime birsürü program kurdum. Tekrar format atmadan bu hard diskteki windowsu açmam mümkün değilmi? Eğer sorun Raid sürücüleri ise bunu birşekilde yükleyemezmiyim? ya da SATA diskimi IDE olarak gösterip boot yapabilirmiyim?
Cevaplarınız içim şimdiden çok teşekkür ederim.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
CPU: Core2Duo 2.40Ghz
Anakart: Foxconn 671MX (Socket 775)
HDD: Seagate 160 gb 7200rpm SATA
Samsung 80 gb 7200rpm IDE
CD-Rom: LG CDRW
Ekran Kartı: ATI X1550 512 MB DDR2
RAM: 2gb Kingston
Windows XP SP2
İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.2.15 Version/10.10