Merhaba; Kısaca anlatayım...
Seagate Barracuda 7200rpm 80gb ultra ata hdd'm bozuldu.İçinden garip garip sesler geliyor,sanırsam yazma,okuma başında sorun var yada plakada.Bozulma olayına gelicek olursak.Anakartım bozulmuştu,güç düğmesine bastıktan 5sn ile 3 dk arası gibi sürede,yani kafasına göre biosta,hdd biçimlendirirken vs. donuyordu.2-3 defa format atmak için harddisk imi biçimlendirirken dondu.Bende doğal olarak reset attım.Bir keresinde de biçimlendirmeyi yapıp,windows kurulum ekranında donmuştu.Anakartı zorlayabildiğim kadar zorladım.Tabi bu bana pahalıya mââl oldu,hdd ve ekran kartım gitti.Bende anakartı(gigabyte g1000-g) ve üzerindeki parçalarını tamamen söktüm,yeni bir anakart aldım(asus p4p800-x).Sistemi kurdu ve herşeyi taktım,ilk açılışımda biostan baktım,anakart ayarlarını falan yaptım.Biostan hdd yi gördüm ama format atmak için boot ekranına gelince sistemde hdd bulunamadı,yazdı.Tekrar başlattım hdd yok görmüyor.İçindeki metal plaka dönüyor ama hdd yok.Heryolu denedim,cd data-transfer ara kablosunu taktım yok. Eski bozuk anakartımda da yanlış hatırlamıyorsam,bios ekranında bad sector error... vs yazıyordu.Tanıdığım birinin bilgisayarında windows açıkken ve kapalıyken takıp denedik sonuç gene olumsuz,hdd yi görünmüyor.Ölü gibi
Sistem:Pentium 4 3.00ghz 1m cache 800fsb,1 gb ddr 400mhz ram,nvidia fx 5200,300 watt frisby power supply
HDD:http://www.seagate.com/ww/v/inde ... -US&reqPage=Legacy#
Şimdi tamiri mümkünmüdür?Mümkünse benim için yeni bir hdd almak daha mı kârlı olur ? Ayrıca C ve D diye ayırdığım bölümlerde D de özel dosyalarım,banka kayıtlarım vs. vardı,bunları kurtarabilirmiyim?