satallite pro m30 açılışta ide 2 hatası

HPQ-User
12-05-2009, 17:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

nano_elektro sormuş:
toshiba satellite pro m30 notebook açılışta ide 2 hatası veriyor ve dvd rom u görmüyor biostan baktığımdada malesef dvd yok ama dvd rom a enerji geliyor içine cd koyunca bağımsız olarak okuyor sistemime format çekme ihtiyacı duyuyorum
gerekirse yeni dvd rom alacağım ama sorunun nerde olduğunu bilmeden masraf yapmak istemiyorum geçenlerde ana kartımın grafik chip i aşırı ısınmadan dolayı soğuk leğim olmuştu hava lehimi ile düzelttim ide ile ilgili chip hangisi olduğunu bilmiyorum belki ondada aynı problem vardır öneriniz ne olur teşekkür ederim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
toshiba satellite pro m30 notebook

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
12-05-2009, 18:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Servise gösterirseniz size sorunun ne olduğunu tam olarak söyleyeceklerdir.

nano_elektro
17-05-2009, 22:02   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

servise götürmek basit yöntem önemli olan kendinin bişeyler yapabilmesi fikirlerini paylaşabilmesi ben sorumda ekran kartındaki soğuk lehimden bahsettim demekki servislik bir işim yok kendim bazı şeyleri yapabiliyorum benim sorduğum sadece ide2 yi hangi chip destekliyor gerisini ben hallederim zaten cevabınız için teşekkürler

Süleyman.
17-05-2009, 23:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
nano_elektro
servise götürmek basit yöntem önemli olan kendinin bişeyler yapabilmesi fikirlerini paylaşabilmesi ben sorumda ekran kartındaki soğuk lehimden bahsettim demekki servislik bir işim yok kendim bazı şeyleri yapabiliyorum benim sorduğum sadece ide2 yi hangi chip destekliyor gerisini ben hallederim zaten cevabınız için teşekkü
Size elinizden gelmez demedim ki... Onu da servise sorun bence. Ben anlamam o işten de. Fakat siz gözünüzün önünde hangi chip olduğunu kestiremiyorsanız, burada kim, nasıl bilecek hangisi olduğunu? Modele, anakarta göre değişiklik arzedecek bir durum.

nano_elektro
18-05-2009, 15:41   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

evet işte bende onu diyorum gözümün önünde kestiremiyorum ama belki bilen bir arkadaş vardır umut işte ayrıca servisi söylemiyor hangi chip olduğunu sadece getirin yapalım diyorlar 200-300$ kazanalım hesabındalar ilginize teşekkür ederim

nano_elektro
18-05-2009, 18:12   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj
TBCMagic
IDE ile ilgili yonga (I/O Controller Hub - Giris / Cikis denetleyicisi): Intel® 82801DBM

Notebook'u acip OPTIK SÜRÜCÜNÜN data kablosunu kontrol ettin mi? Yerinden kaymis olmasin / kismen cikmis olmasin?

kablo yok bunda doğrudan soket hatta başka dvd taktım yine aynı ama intel 82801dbm yonga sına bakmadım biraz hor kullanılmış bilgisayar eski sahibinin 5 yaşındaki oğluna oyuncak olmuş ekran yongası lehimleri kopuktu flux ile sıcak lehim geçtim o düzeldi buda büyük ihtimal lehim kopukluğu ilginize teşekkür ederim