Satılık Komple Bilgisayar(satış iptal)

erce89
26-11-2012, 11:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

işlemci türü amd olduğu için itelcilerin olumsuz aşalayıcı karşılaştırmaları nedeniyle burada satış işlemi yapılamayacağını anlamış bulunmaktayım. 940 tl etmez diyen arkadaşa 850 tl bilgisayarcı veriyor diyorum.

Son Düzenleme: erce89 ~ 26 Kasım 2012 12:39
orhanbayram
26-11-2012, 11:44   |  #2  
orhanbayram avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
333 mesaj

940 tl etmez. İşlemci Intel değil ve ekran kartı AMD Radeon..

himmety
26-11-2012, 13:03   |  #3  
himmety avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj

ben amd kullanıyorum. hiçte bir sorun falan çıkartmıyor.3.3 ghz i 4.2 ghze kadar oc yapıyorum banamısın demiyor tüm oyunları oc yapmadan full ayarda oynuyorum hiçbir takılma, kasma vs yapmıyor.

bütçesi benimgibi olmayanlar için amd intel kadar iyi.

orhanbayram
26-11-2012, 13:26   |  #4  
orhanbayram avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
333 mesaj

Tabi ki o alacak olan kişinin ne amaçla alacağına bağlı. erce89 arkadaşımızın cihazı normal kullanım için gayet iyiydi mesela.

black_flood
26-11-2012, 15:53   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

satılmak istenen sistem nedir bilemem ama i3 işlemci fiyatına x3 athlonlarında çok daha güçölü olduğüu bilinen bir şey gerçekte. sentetikte ise çok büyük bir fark değil bir kaç saniye erken yada geç bitmesi. kaldıki exterme serisi en son çıkan sistemininde halini ve yüzünü görmeyi başardık hiç iç açıcı durum değil. % 50 performans deniyor gerçekte tekabül ettiği değer % 15' te çakılıp kalıyor. aynı işlemin başka bir intel yada amd fark etmez güçlü olan fx 8xxx serisi yada i7 K serisi işlemciler ile arasında hiçte %50 lik fark yok. kaldı ki amd fx 6xxx serisi ilede i7 arasında çok abartılı büyük fark yok normal kullanımda ve oyunlarda. render vb işlerde derseniz o noktada maalesef fx 6xxx serisi ile baya bir mesafe bırakıyor intel. ancak fx 8xxx serisi ile i7 işlemcilere denk gelinebiliyor render video convert vb. işlemlerde.

fiyat açısından bakarsak i5 fiyatına fx 8xxxx serisi bir sistem kurulabiliyor bu noktada farkı amd belli ediyor. bazılarının dantelli ve alengirikli kazık merağı çok olduğu için 4000 liralık bir exterme ile yapılacak işi fazla alengirikli olmayan ve ucuz her zaman dandiktir mantığı ile kabullenmediği için durumlar değişiyor. halen bir athlon x3 sistemin performansına üretilen x2 athlon 6400+  işlemciler ile almak mümkün fazlası ile. sadece güç tüketimi açısından 3 tane athlon x3 işlemciye denk geldiği için çok kötü bir dez avantaja sahip.