Savcıdan YouTube açıklaması

CHIP Online
19-06-2008, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcısı Nadi Türkaslan, site kapatmalarla ilgili geniş açıklamalar yaptı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Savcidan-YouTube-aciklamasi_7386.html

'Turk.internet.com', Ankara Barosu ve Türk Telekom'un, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlediği, "5 bin 651 Sayılı Yasa ve İlgili Mevzuat Gereği Site Erişime Kapatmaları" konulu çalıştay sürüyor.

Türk Telekomünikasyon İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 16 Haziran 2008 tarihi itibarı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na 10 bin 103 şikayet ulaştığını belirtirken, "Bu şikayetlerden 170'i yargı kararı ile 314 tanesinin de re'sen erişimi engellendi. 22 site uyarılarak uygun olmayan içeriğin çıkarılması sağlandı. 36 internet sitesine de engelleme kararı verildi" dedi.

Çalıştay kapsamında konuşan Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcısı Nadi Türkaslan ise konuyla ilgili geniş açıklamalarda bulundu: "Terör örgütünün propagandasını yapan internet sitesine erişime engelleme hakkımız yok. Böyle bir tuhaflık var. Çünkü kanun bentlerinde bu maddede suç yok. Buna benzer videolar var. Şikayetler olsa dahi içerik olarak çıkartamıyoruz. Yasal değişiklik yapılmadıkça erişimi engelleyemiyoruz. İnternette başbakana, dine, bayrağa ve Genelkurmay'a hakaret var. Bu videolar orada duruyor. Ama erişime engelleme hakkımız yok. Türkiye kendi kendini deve kuşu gibi kuma gömdü. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret içeren videolar var. Biz kanunu uyguluyoruz. Kanunda katalog olarak 8 tane bent var."


Tüm konu: Savcıdan YouTube açıklaması


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Erişimi engelleme tarzımız sizce doğru mu?