Değerli arkadaşlarım öncelikle berat kandiliniz mübarek olsun. Benim rezil komşumdan dolayı bir sorunum var. Bu saygısız komşum sabahtan akşama kadar eline ne geçiriyorsa aşağıya silkeliyor. Aklınıza ne gelirse; yorgan, battaniye, halı, kilim, çarşaf, elbise v.s. ve bunu yaparkende ne saati var nede dakikası en önemliside; aşağıda yani balkonda bir insan mı var yoksa bir hayvan mı var hiç bakmıyor. Hatta bir keresinde bundan beş altı ay kadar önce balkonda idim. üzerime silkeledi elindekini ve kadın diye bişi demedim ve içeri girdim özelliklede o günden beride iyicede gıcık oldum.Onu birşey silkelerken görmek beni delirtiyor bu günde içeride balkona yakın bir yerde akşam yemeği yiyiyorum terbiyesiz kadın alıp gelmezmi koskoca kilimi almış eline uzattı aşağıya bizim balkona balkonda ki çamaşır iplerini kopartarcasına silkeledi silkeledi gelen tozla bende ne iştah kaldı nede ben kaldım tarihte ilk defa kan beynime çıktı ve aman Allahım felç oluyorum sandım beynim ısındı bir acayip oldum koştum o sinirden dolaptan buz gibi suyu alıp başıma döktüm biraz rahatladım tabi ondan sonra ne beddualar ne beddualar ve Allah'a havale ediyorum bu laftan sözden anlamaz ş.....z komşuyu.
Sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar. Birde apartmanda böyle şeyler normalde serbestmidir ?eğer öyle ise bunun bir saati varmıdır.
Bir de şunu sormak istiyorum bu insanlıkmıdır.
Ama şunu demek istiyorum; Lütfen arkadaşlar bu yazımı okuyon tüm arkadaşların bu konuya dikkat etmesini rica ediyorum lütfen saygılı olalım ve halı kilim v.s ne olursa süpürge ile temizleyelim bu durum benim canımı çok sıkıyor.
Bunun bir kanunu boyutu ve apartman idaresi hakkında ki kanuni boyutu nedir yani apartman yönetimi hakkında bu işin prosedürü nedir kanuni boyutu nedir bu konulardada bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkkür ederim saygıdeğer arkadaşlarım.
saygısız komşu
Bundan birkaç yıl önce anlattığınız olayların aynısı bir tanıdığımızın başına geldi üst kat komşusu tarafından. Tanıdığımız mahkemeye verdi ve davayı kazandı. Sonuç olarak belli bir para cezası aldı bir süre sonrada taşınmak zorunda kaldı.
Çoğu apartmanda yasak oluyor ama bazılarında haftanın belli günleri belli saatler arasında izin verilebiliyor.
bizim iki üst komşuda ben balkondan dışarıyı izlerken başımdan aşağı sofra bezini silkeledi ve ne kadar ekmek kırıntısı vb varsa başıma geldi ve çıldırdım o yüzden çok iyi anlıyorum.Komşunuzu önce güzel ve tatlı bir şekilde evine giderek değilde dışarda görünce uyarın ama anlatırken yaşadıklarınızı anlatmayı unutmayın.Eğer anlarsa ne alâ ama yok hır gür olursa bence mahkemeye verin.Benim evimde ses sistemi var gündüzleri gümbür gümbür olur genellikle ama hava karardı akşam oldu mu çıt ses olmaz.Hatta geceleri bile evin içinde yürürken terliklerimi çıkarırımki tıkırtı olmasın alt komşum uyanmasın, rahatsız olmasın.Bu bahsettiğimiz kişiler henüz apartman hayatını öğrenememiş şahsiyetlerdir.
Bizim altımız market üstümüz boş. Rahatız :)
Komşunuzun yaptığı gerçekten saygısızca bir hareket. Çıkın yukarı biraz sert bir dille uyarın. Siz uyardıktan 5 yıl sonrada olsa bir defa daha yaparsa direk mahkemeye verin. Acımayın. Çünkü uyarmıştınız.
Bence biraz bağırıp çağırın. Maksat gözünü korkutun. Eğer hâla devam ederse apartman yöneticinizle konuşun durumu.
Bir çare yoksa kilimi silkelerken :D tutun kilimi balkonunuza çekin biraz vermemekte diretin. Bu biraz olaya sebep olabilir ama kadının suçlu oldugunu ortaya çıkarır. Hatasını yapmamaya çalışabilir. Bizde bahçe katında oturuyoruz. üst kattan herifler bahçeye tabakla makarna atıyorlar. Gerisini siz düşünün. O sırada bağırıp çağırmasak kaç hafta duracaktı kim bilir. Makarna olayında falan beni çileden çıkaran durum ise herzaman bahane bulmalarıdır. Sizin komşunuz görmedim diyebilir büyük ihtimal. Bizim üst katta oturan komşumuzda Çocuga vermiştim balkonda yesin diye oda numara yapmış aşşağı atmış beni kandırmaya çalışmak için diyor.
Allah Yardımcınız Olsun
ne düşüncesiz insanlar var. Allaha havale edin.
o komşunuzun medeniyetsizliği kültürsüzlüğü terbiyesizliği ahlaksızlığı bizdede var bir tane böyle çok canını sıkıyorsa ve alışkanlık haline getirdiyse yasa açık savcılığa şikayetr edebilirsniz apartman kurallarına aykırı hreket ediyor diye ondan sonra bak baklım bir daha yapabilecekmi
Sizde çok sabırlıymışınız, hiç bir tepki vermemişiniz. Bu yaptığınız saygısızlık değilmi deseydinizya tam yeri gelmiş işte.
Benim anlamadığım, bu insanların evlerinde elektrik süpürgesi denen alet yokmuki halıları, paspasları, kilimleri balkondan, camdan silkelerler. Düşüncesiz saygısız insanlar.
Bizim üstteki komşunun çocuklarıda sabah akşam evin içerisinde top oynuyor, ip atlıyor, evin içerisinde koşuşturup duruyorlardı, .Tavana vuruyordum biraz dinleniyor sonra tekrar başlıyorlardı.Gerçekten çok rahatsız edici bir durum.Bende apartmanın girişine, panoya bir yazı yazdım yapıştırdım, o günden sonra tık yok :)
o kadar olmasada bizim üstteki komşunun da bu tür hareketleri var seni çok iyi anlıyorum insanı çıldırtıyor
iyi bir üniversite kazanıp iyi bir işe girersem en üst katta bi ev alıcam zaten
Bizimde 4. katta turan bir komşumuz var 4-5 ay önce balkona sigaraizmaritiatmıştı yani adam gece yatmıy her gece 5-10 tane içiyo izmaritinası atıyosa onuda anlamadım bizim balkooooona düşüyor hep sabahkallllllktım sinirlendim adamın evine giittim saat sanahın 10'u ziliçaldım 2-3 kere tık yooook AMA ben biliyorum çünkü evdeler bir sürüdışarda ayakkabı var Bu sefer zannettim kafayı yiyecem Kapıya yumruk lavurmaya başladım neyse kapı açıldı
AmA ÖyLSE sinirlendimki kapıdan Bufola çıksa onu bile devirebilecek bir sinirle Kapıya asıldım
Neysekapıyı bir bayan açtı Allahtan bir bayan Eğer ADAM çıksa adamıöldüresiye dövecek kadar sinirlenmiştim Paçayı iyi yırttı ha buarada(Ben Kick Box yapıyorum birazda iri bir yapım var nerde döversinfilan demeyin diye),
Neyse işte kadın açtı halime bir baktıdediği şuydu'Ne var neden kapıyı Yumrukluyrsunuz ayıp denen bir şey varsizi polise vericem' işte lafı buydu Ben sadece sustum Şunu dedim'Kocanız evdemi ?' dün akşam galiba kocanız izmaritleri biraz fazlakaçırmış hepsi bizim balknda ne arıyor bu arada(bayanı görünce birazsakinleştim bu arada) bilmiyorum ben koma sorun dedi
Ben hemen kocanızı çağrın dedim 'uyuyo' dedi ama kadın da bu arada Sizi polise vericem filan diyip duruyo
Ben dedim Ben de sizi jandarmaya vericem bakalım kim kazanacak dedim.kadın bunu duyunca yumuşadı ve
Gerçekten kocam adına çok özür dilerim Bir daha olmaz kocamı tembihlerim filan dedi
Bu arada kocası da uyandı sesler filan gelince Kapıya geldi,Ne var ne oluyor filan dedi...
Abi dedim Senin izmaritler bizim balkonda ne arıyor filan dedim Pardon filan dedi
Sonra bir baktım adam Koca göbeğiyle üstüme doğru koşmaya başladı ben de o arada Çıldırdım
AdamaÖyle bir Sağ direk vurmuşum ki arkadaşlar o anda adam yerde (bu aradaben bile bu yaptığım olaya inadamadım huyumda değidir fakat çoksinirlendim anlayın artık)
Karısı filan zırlamaya başladı,komşıular filan çıktı,neyse polisi aradılar polis geldi karakol filan
Ben derdimi anlattım onolar anlattı
Polisişte kavgaya filan gerek yoktu bizi arayabilirdiniz filan ama Ben birkere ipimi kopardım O anda Polis olsa adam onada girerdim işte bu
Sonradan ALlahtan karakoldan çıktık
Komşularda Dava etmiş bizi neyse ama KAzanamadılar zaten kazanmalarıda mümkün değildi bu tavırlarıyla
o günden bu gune hiç konuşmadım onlarla Zaten 2 gün soonra taşındılar,İyikide gittiler şu anda çok mutluyuz....
Balkondan,Camdan Bir şeyler silkeleyen -9999.sınıf zihniyetli kişiler !
Tanım:Evet yukarıda izlediğiniz görüntüler ne yazıkki yıl 2008'e ait bir görüntüdür =) Günümüz teknolojisinde bu tür kişilerin evinde acaba süpürge denilen aletten yokmu ? Yoksa bu bir hastalık mı? Yoksa bunlar Uzaydan inme bir yaratık mı ? Eee Haliyle Uzayda yerçekimi denen olay olmadığından silkelenme diye bir olayda olmuyacaktır bir tür heves giderme veya sonradan görme sendromuda denilebilir.
Yorumum:Bu zihniyetsiz kişiler yüzünden apartmanda yaşamaktan soğudum,Bu-9999. Sınıf insanlar yüzünden kapı ve pencerelerimi açamaz oldum.Bunu neden yapar bu asalaklar ? Sorsanız adı "temizlik"tir ama bilmezlerki o silkeledikleri halıdaki, kilimdeki toz onlara hava yoluyla tekrar gelmektedir yetmezmiş gibi kendi pisliklerini başkalarına dabulaştırırlar Allahın pis amipleri...
Sitede oturursunuz yasaktır yöneticiye söylersiniz ama oda ne =) Yöneticinin karısı silkeler Başka bir ortama gidersiniz şikayet ediceğiniz adama dilekçe verirsiniz amaoda ney o şikayet ettiğiniz kişinin karısı silkeler yani balık baştan kokar =) (SÖZÜM HERKEZE DEĞİLDİR )
Peki sonuç olarak ne yaparsınız benim sinir katsayımı böyle çarptırırsınız bende sizi böyle ele güne reklam ederim….