slm arkadaslar ben scandisk yapmaya çalısıorum disk birleştirmek için ama olmuo
c ye sag tıklayıp özelllikler diorum araçlara giriorum orda scandisk yapma yok bunu bilen varmı yardımlarınızı bekliyorum...
scandisk nasıl yapılır
arkadaşlar hazır yeri gelmişten bende 2 soru soracam. scandisk ve defrag nedir,neden yapılır ve nasıl yapılır.lütfen bilen varsa yazsın.
Defrag ve Scandisk Ne İşe Yarar ?
Sabit diskinizden dosya sildiğinizde, disk plakasındaki o kısımlar, sıfır ( 0 ) olarak işaretlenir ve boş olarak görünür.
Fakat silinen bu dosyalara ait boşluklar, disk üzerinde dağınık bir şekilde bulunur ve disk üzerine tekrar yazılırken bu boşluklar düzenli bir şekilde doldurulamayacağından, sabit diskinizdeki veriler bir anlamda “ parça parça “ (fragmantasyon ) olur.
Bu verilerin hepsinin bir araya getirilerek boşlukların son kısımlarında toplanması gerekir ( defragmantasyon ). Böylece veri okunması sırasında kafa, diskin birbirine uzak kısımlarına gitmek zorunda kalmaz. Diskin bu şekilde düzenlenmesi yani defragmante edilmesini sağlayan program olan DEFRAG ‘a işletim sisteminizdeki disk araçları bölümünden ulaşabilirsiniz.
SCAN DISK ise, bilgisayarın çeşitli sebeplerden ötürü sabit diskinizde oluşabilecek hataları düzeltmeye yarar. Scan disk içinde iki çeşit tarama vardır. İlki sadece bad sector ‘ü ve klasörleri denetler ve hata bulursa düzeltir. Diğeriyse, yüzey taraması yapar ve ek olarak bad sector olup olmadığını denetler. Eğer disk taraması sırasında bad sektor bulursa, diskin bu kısımları işaretler ve o kısım için veri okunup / yazılmasını engellediği için, bad sector ‘lerin diskin çalışmasına olumsuz etkide bulunması bir ölçüde engellenmiş olur.
Sabit diski kullanım şeklinize bağlı olarak, ayda bir defrag programını çalıştırmanız yerinde olur. Defrag’ dan önce program diski tarar ve hata varsa sizi önce scan disk ‘i çalıştırmanız yönünde uyarır.
alıntıdır..
ben c birleştirmeye çalısıom ama olmuyo yüzde 56 lara geliyo tamamlanamadı diyo ve rapor gelio bu nasıl olcak peki aydınlattıgın için saol klavyene saglık CEM123
defrag kurdum suanda onu yapıom
bide defrag nasıl kullanılır onuda yazarsan sevinirim
falcon15bide defrag nasıl kullanılır onuda yazarsanDefrag demek Türkçe Windows'lar da "Disk Birleştiricisi" anlamına gelir.Defrag yapmak için;Başlat/Tüm Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Disk Birleştiricisi bu yolu izleyerek defrag işlemini yapabilirsin.