scanning bios image in hard dirive yardım lütfen

Seyhan Bahçe
10-07-2010, 18:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

herkese selamlar pc kaç gündür tuhaf açılmaya başlıyordu  nedense bilmıyorum  bi kaç kez açıp kapatmadan görüntü gelmıyordu  neyse açıldı ama bu seferde bu hatayı vermeye başladı önce maVİ   ekran uyarısı verip kapanıyordu açılıncada bu hatayı veriyor bi kaç kez açıp kapamadan açılmıyor bi yardım ederseniz çok sevinirim   herkese çok teşekkürler disketle felan   yapamam başka bi yolunu söylerseniz sevinirim herhalde bios güncellemesi gerekiyor  şimdiden teşekkürler tekrar

mcafee23 ayrılmıştır
10-07-2010, 18:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bios güncellemesi şart değil.
biosu sıfırla,bios'un çökmediyse sorun hallolacaktır
(kasayı fişten çek bios pilini çıkar.Sonra yerine tak)

Seyhan Bahçe
10-07-2010, 18:24   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

deniyorum teşekkürler  virüs kaynaklı olabilirmi acaba  windows liwe messenger  yuklemesi yaparken oldu bu

mcafee23 ayrılmıştır
10-07-2010, 18:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

eğer öyle birşeyden şüpheniz varsa sistem geri yükleme ile bilgisayarınızın sağlam olduğu bir güne de dönebilirsiniz

Seyhan Bahçe
10-07-2010, 18:39   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

sistemde depfereze yuklu dönsemde değişe birlşeyin olacağını sanmıyorum biosu sıfırlayıp döncem

Seyhan Bahçe
10-07-2010, 20:44   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

malesef pc şimdi hiç açılmıyor arkadaşlar bi bakın sorun nedir anlamadım mavi ekran verip kapadı   bidaha da açılmıyor kasa çalışıyor ama görüntüyü vermiyor    scanning bios image in hard dirive   bu hatayı veriyordu ondan sonra mavi ekrandan hata verdi vce makına bidaha açılmadı sorun nerede :(:(:(

catetik
27-10-2010, 23:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
279 mesaj

Aynı sorunu bende yaşadım. Arızalı bir RAM BIOSu sildi. Dual BIOS lu olan anakartlarda birinci BIOS, silinen asıl BIOSu yeniden yazmak için, BIOS un image dosyasını Hard Diskte arıyor.
Aynı marka ve model anakarta sahip, başka bir bilgisayarda, BIOS un imaj dosyasını almanın bir yolu varki, sistem böyle bir mesaj veriyor. Fakat bu konuda zerre kadar bilgisi olan bir tek  allahın kuluna rastlamadım. Gigabyte dan sordum, oradakiler olayı benim kadar bile bilmiyor.
Bilgisayar açıldığında Floppy, CD/DVD ve HDD sürücülerini aramadan dirk olarak ekranda şu yazı çıkıyor;

Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.
Scanning BIOS image in Hard Drive ...
BIOS Autto-Recovering .............................................................................

BIOS Auto-Recovering (BIOS Otomatik Kurtarılıyor) yazısından sonra ...... noktalar sayfalarca sürüp gidiyor. Bu esnada Hard Diskte BIOS image dosyasını arayıp duruyor.
Bir arkadalımda aynı anakartın çalışanı var, ama BIOS image dosyası nasıl alınır bunu bilen yok.
Anakartın sayfasından indirilen BIOS güncelleme dosyasını bu işlem malesef tanımıyor.