slm arkadaşlar. 72 ekran tvye (standart scart kablosu teknik servis getirmişti)(rgb açık) scarttan bağlı olan uydu alıcısında (özellikle yazılarda belli oluyor) harflerde bazen 3-4 saniye bazen 8-10 saniye bozulma matlaşma silikleşme (ama yazı okunabiliyor) sonra düzeliyor sonra tekrar bozuluyor yani bu döngü halinde devam ediyor. ilk önce uydu alıcısında problem olabileceğini düşündüm ama daha sonra dvd playerımı scarttan yine standart kablo ve rgb açık bağladım. menüdeki yazılarda yine benzer bozulmalar gözlemledim. daha sonra dvd playerımı RCA'dan (kompozit video) bağladım hiçbir sorun yok ve scart kadar iyi görüntü veriyordu. acaba bu altın uçlu scart kablosu kullanmadığım için mi böyle yoksa tvnin scart çıkışında mı problem var. umarım yeterince açıklayabilmişimdir. yorumlarınızı bekliyorum.
scart sorunu
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
anladığım kadarıyla soğul lehim olabilir tv'nin scart girişinde. Soğuk lehim lehimlenmiş ama lehim iyi tutmuyo anlamında.
Eğer TV'sağlamsa kablonu değiştir derim.
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
dediğim gibi taşınırken bir sorun olmuş olabilir. Eğer tamircine güveniyorsan TV'yi tekrar götürüp soruna baktırtabilirsin.
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
441 mesaj
sorunu çözdüm. uydu alıcısının scart rgb ayarındaydı (babam tamire vermişti tvyi adamlarda yapıp getirip kurmuşlar scart ayarını rgb yapmışlar) onu cvbs (kompozit video) ayarına getirdim gerçi görüntünün canlılığı biraz düştü ama artık bozulma yapmıyor. demekki standart scart kablosu ile rgb olmuyor.