Bir sorum olcak ,internette araştırdım ama açıklayıcı birşey bulamadım.Script dilleri ile normal programlama dilleri arasındaki farklar nelerdir ,script dili ile yazılanlar diğer dillerde yazılamaz mı ?
Script Dilleri
Script dili derken sanırım Web üzerinde geliştirmeler yapmakta kullanılan dillerden bahsediyorsunuz. Aslında bu dillerin çalışma prensipleri benzerdir. Örnek vermek gerekirse PHP ile yazdığınız bir script dosyası, kullanıcı tarafından erişildiği zaman Apache tarafından yorumlanır, HTML olarak kullanıcıya geri yollanır. Kullanıcı ise browser üzerinden sayfayı görüntülemiş olur. Ancak burada C#'ı es geçmemek gerek. Çünkü C# hem Web için hemde Windows Application geliştirmek için kullanılabilen bir programlama dili. Yaptığınız programı aspx olarak kaydederseniz IIS üzerinde Apache ile aynı işlem yapılır ve kullanıcıya HTML olarak geri yollanır. Windows için exe olarak kaydederseniz Windows tarafından yorumlanır ve kullanıcıya gösterilir. Ne demek istediğinizi daha detaylı açıklarsanız size bu konuda bilgi verebilirim.
Sağolun cevap için yardımcı oldu.Ben biraz daha araştırdım.Script dillerinin özellikleri bunlarmış:
Çok farklı programlama stillerini ve platformlarını temsil ederler.Bu tip dilleri kullanılması mevcut kullanışlı bileşenlerin, diğer dillerde yaratılması ile kullanılabilirliği olur.Herhangi bir uygulamanın başlangıçtan sonuna kadar kullanılması için düşünülemezler.
Kullanıcı arabirim kontrollerini daha uygun bir sıraya koymak için kullanılmaktadırlar.Bileşenlerin özelliklerini arttırmada programcıya yardımcı olurlar.Veri tipi kullanmazlar.Çoğunlukla string tabanlıdırlar.
Tüm bileşen ve değerler tekdize (uniform) bir tarzda ifade edilirler.Bir birlerinin yerine geçebilirler.
Genellikle yorumlanırlar,derleme zamanını ortadan kaldırarak, programın daha hızlı üretilmesini sağlarlar.
Kullanıcıya daha esnek uygulamalar yapmalarına izin verirler,hash tablolarını kullanırlar, dillerde tipik ifadeler yüzlerce yada binlerce komut icra ederler.