arkadaşlar sd kart ile readyboost yapmayı düşünüyorum yaptığım araştırmalarda bunların üç tipi olduğunu gördüm 6mb a kadar,10 mb a kadar ve 20 mb hıza kadar yazanlar.Doğal olarak fiyatlarıda hızı arttıkça artıyor.bu şekilde sd kart kullananınız varmı?Varsa tecrübelerini ve bilgilerini payşlaşırsa sevinirim.En çok merak ettiğim hızlı olanları almaya gerek varmı?çünkü oldukça pahallılar onun yerine ram almak daha mantıklı gibi.
sd kart ile readyboost
ram 2gb ise zaten pek bi etkisini göremezsin bende 1gb ram varken readybost çok etkiliydi şimdi 3gb var hiçbir etkisi yok 2gb olarak denedim yine olmadı benim bildiğim usb ile oluyo sd ilede oluyodur ama pek fazla bilmiyorum
Readybost USB Flash Bellek le de oluyor veya hızlı yazma ve okuma koşullarını destekleyen SD,XD ve CF kartlarlada oluyor. Yanlız temel kural RAM miktarınına eşit veya 2 katı büyüklükte bir kapasitede olması lazım ve eğer RAM 2 GB ve üstüyse pek fazla etkisini hissedemiyorsun. Bende 4 GB RAM var ve 8 GB USB Bellek ile Readybost kullanıyorum ama readybost var mı yok mu performansta pek bişey hissedemedim, belki çok ufakta olsa mutkala vardır bi etkisi ama gözle görülcek bi artış göremedim.
Güzel kardeşim :) Anlamazsın belki ama söyliyim o geliştirilen ekran kartları ve ramlar boşa geliştirilmiyor normal bir insan gözüs saniyede en fazla 60 kare (60 fps) görür fazlası olsa bile farketmez o kadar geliştirilen ramler ve ekran kartları yok 640 x 480 boyutta 6000fps felan değil olsada bir işe yaramaz o geliştirilen meteryallerin amacı yüksek kalite (çözünürlük vs.) akıcılık sağlamak (yani minumum 60 kare saniyede) tamam mıdır bilip bilmeden yok farkettim farketmiyor deme zaten kendi ağzınla etmişsin faydası varsada farkedemem ne zaman yazıldı bu mesaj bilmiyorum ama şimdi gördüm ve düzeltmek istedim Adminlere zahmet olcak işlerini biz yapıyoz bird o kadar büyük olmaya çalışıyor bu site ayıp ayıp.
Ha ayrıca bu soru Adminlere SSD ile bu iş olur mu sonuçta saniyede 224mb/s felan okuma hızları var çok hızlılar yani ben 8gb ramim varsa 16gblık alsam hem işletim sistemimi kurar 19 sn gibi bir sürede açarım hemde ramim fazlalaşır bu mümkün mü ADMİN?