Klasik bi sorun ama vicdanımı rahatlatmak acisindan sormak istedim.Baslikta yazdıgı gibi 300 Gb Seagate ncq hdd'm var.Uretici sitesinden indirdigim Disc Wizard starter edition'da iki secenek var diski ne yapmak istiyosunuz storage mi boot mu? Storage istedigimizde Diski cok guzel sekilde 40+260 NTFS bölüyorum..Boot da eski partitondaki bütün verileri kopyalama yapıyo..Gelelim İşletim sistemi kurmaya..Xp sp2 diski f6 raid sürücülerini gösterilmiş haliyle 286 gb görüyo önceden 40+260 böldügüm diski kafasına gore bu oranda küçültüyo.Windowsa da ise disk yönetiminde disk 279.46 gb gözüküyo toplam..Yani diskteki partition kaybı 20.54 gb.Daha önce kuran varsa sizlerdeki kayıpta bu boyutta mı yani bu kayıp normal mi?Yoksa diskte bi bozuklu olabilir mi?Bnm Aklıma da eski 40 lık diskime xp yi kurup yeni satayı wizardtan boot disk yapıp verileri oraya kopyalamasını saglamak, bu sekilde belki disk wizardattki gosterdigi boyutları windowsta görebilmek.Bu kayıp normalse de artık yapacak pek bi sey yok Seagate in şanındandır diyecez kullanacaz:))Isin kotu tarafı diski sata ncq sıfatında kullanıyomuyum onu da bilmiyorum:(( (Boardum da Gigabyte-8IPE1000MK)
Seagate 300 Gb NCQ Partition Kaybı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Son Düzenleme: m_theleq ~ 09 Mart 2006 21:52
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
ben dede 200 gb varbiosta 134gb gösteriyor winxpsp2 cd siye 194bg.ben xp cd siyle 6 ya bçldüm.win 98 le açtığımda 6. bçlümü örmüyor..belki ana karttan kaynaklanıyor olabilir.ana kart görmüyorsa kaçla formatlarsan formatla sorun olabilir.ana kartın desteklemesi gerkiyor herhalde..