Merhabalar arkadaşlar. Elimde 1 TB'lık Seagate harddisk mevcut. Yakından takip edenler bilecektir. Bazı mağazalar kampanya dahilinde çok ucuza vermekte. Özellikle yeni açılışlarda. Şimdi bende Ankara'dan yeni açılış yapan bir mağazadan bu ürünü ortalama 3 ay önce aldım. Ne yazıkki dün durup dururken cihazın birdenbire bilgisayar ile bağlantısı koptu. Ne olduğunu tam anlayamadım, sonra farkettimki arkada bulunan o ufacık usb kablo girişi içine göçmüş. Tam emin olmamakla birlikte kırıldığını düşünüyorum. Şimdi ben inanılmaz titiz davranan birisiyimdir. Hatta üzerindeki jelatini bile durmaktadır. Bu sabah Ankara'da büyük bir firma ile görüştüm. Teknik servisi ile. Ürünü aldığım yer götürmemi söyledi. Ayrıca nereden aldığımıda sorduğunda kendisine verdiğim cevap karşısında bana "evet bizimle çalışıyorlar, onlarda bize getireceklerdir" dedi. Fakat en önemli nokta ise burada. Maalesef 1 TB full dolu harddiskimdeki bilgileri alamayacaklarmış. Tamiri olmuyormuş. Direkt yenisini vereceklemiş! Böyle bir mantık olabilirmi. Benim bu ürünü satın alıp kullanmamdaki amaç zaten bilgilerimi, filmlerimi, müziklerimi vs. bunda tutmak. Eğer böyle bir saçmalık var ise bunu ben neden boşu boşuna kullanayım? Hep böyle diken üzerindemi duracağım? Daha önce böyle bir durum ile karşı karşıya gelen oldumu? Yada teknik serviste görüştüğüm şahıs'ın dediği gibi gerçekten!!? bilgilerimi kurtaramazmıyım? Yada bi şekilde benim bunlara ulaşmam gerekiyor. Nasıl yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Söz konusu bilgilerim Hd'nin içerisinde mevcut. Ona eminim. Bir kayıp söz konusu değil. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Seagate Bu Nasıl Bir Mantık!?
Hdd içindeki verileri sadece hdd kutusunu söküp içindeki hddyi pcne bağlayarak(kasanın içine) kurtarabilirsin.Ama bunu anlarlarsa bu sefer de hdd garanti kapsamından çıkmış olacak.Ayrıca bunları yapmadan ürünü direk garantiye versen en erken 3 haftada eline ulaşır.Üstüne üstlük verilerin kaybolur.Artık karar sana kalmış...Verilerin mi , hddyi harici kullanmak mı?
Öyle saçma bir şey varki ortada yani şu ufacık şeyi değitirmek yerine yenisini veriyorlar. Ya iyi güzelde ben verilerimi alamadıktan sonra yenisini ne yapayım... Çok garip bişey yani.
Evet aslında sende haklısın harici diskleri genelde verileri yedekleme ve depolama işlemi için alıyoruz.Öbür taraftan karşı tarafta haklı senin bilgilerini kurtarmak gibi bir zorunluluğu yok onların.Yenisini vermeleri ise çok güzel ama olan senin verilere olacak.Geçmiş olsun...
Aslinda durum "normal". Diger taraftan baskasi söyle diyebilir: HD'yi yeni almistim, 3 ay oldu. Arka girisi bozuldu, HD'yi degistirmediler - sadece garantiden tamir ettiler .....
Sen istersen dogrudan SEAGATE ile görüs: http://www.seagate.com/ww/v/inde ... M100000dd04090aRCRD
Evet işin birde o kısmı var. Doğru fakat bunuda göz ardı etmemek gerekir.
https://services.seagate.com/index.aspx?lng=en-us
Seagate Data Recovery Services. Benim bildiğim harici disk üretimi yapan Seagate aynı zamanda benim verilerimi korumakla mükellef. Bozulduğunda "Veriler kurtarılmayacak" demekle değil :)