Second Age UO (TR-Game)

TRGame
29-01-2013, 01:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Sunucumuz Sphere 56B emulatoru ve client 2.0.3 arabirimini kullanmaktadır. Güncellemeleri otomatik yapan bir connector aracılığıyla "EasyUO", "Speed" vb. oyun içi illegal müdahalelerde bulunan programlara karşı korumalıdır.

Websitesi : www.tr-game.com
Forum : www.tr-game.com/forum
Kuruluş : 28 Ağustos 2001
Sunucu Adı : Second Age ( Vanish of the Kingdom )
Tür : RP & PP

Skill & Stat Cap
Sunucumuz 7X yani yedi ayrı yetenekte ustalaşmanıza olanak tanıyan ve toplamda 225 puan stat geliştirebildiğiniz (örn: 100 str, 25 dex, 100 int) bir düzene sahiptir.

Yetenek Öğrenimi (Teach)
Öğrenmek istediğiniz yetenek için o yeteneğe sahip bir vendorun yanında giderek "teach" yazmanız ve daha sonrasında vendorun söylediği yetenekler arasından varsa istediğiniz yeteneği "teach magery" şeklinde yazarak vendorun sizden istediği miktarı vendorun üzerine bıraktığınız taktirde talep ettiğiniz yeteneği öğrenmiş olursunuz.

Training Center (Skill Alanı) & Power Hour
Britain şehrindeki Healer'ın yanında kurulmuş olan Training Center içerisinde tüm temel yeteneklerinizi kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz.

%95 ile %100 arası Yetenek Gelişimi
Tüm temel yeteneklerde hızlı yetenek gelişimi bulunmaktadır. Bu gelişim düzeni herhangi bir zaman kavramına bağlı olmaksızın süreklilik gösterir.

%80 ile %85 arası Yetenek Gelişimi
- Alchemy
- Bowcraft/Fletching
- Healing
- Resisting Spells
- Inscription
- Mining

%30 ile %35 arası Yetenek Gelişimi
- Blacksmithing
- Carpentry
- Tinkering
- Tailoring
- Carpentry
- Lumberjacking

%20 ile %25 arası Yetenek Gelişimi
- Animal Taming
- Snooping
- Stealing

Meditation & Inscription
Meditation yeteneğinin çalışma mantığı yetenek gelişimine göre düşükten yükseğe doğru hızlanmaya dayalıdır. Meditation yeteneğini geliştiren bir oyuncu yetenek oranına göre mana dolum hızına sahip olur.

Inscription yeteneğinde scroll yazım hızını etkiliyen en önemli faktör, yeteneği geliştiren oyuncunun yetenek oranıdır. Örneğin; 30.0 - 60.0 arası yetenek oranına sahip bir oyuncunun scroll yazım hızı 8 saniye iken, 60.0 - 80.0 arası yetenek oranına sahip bir oyuncunun scroll yazım hızı 6 saniyedir. Inscription yetenek oranı yükseldikçe yazım hızı belirli oranlarda düşüş kaydetmektedir.

Inscription sayfaları yetenek oranına göre ayarlanmış olup, 30.0 yeteneğine sahip bir oyuncu sadece 3. sayfaya kadar görebilmektedir. Yetenek oranının artışıyla beraber ileri düzey sayfalar otomatik olarak açılmaktadır.

Evaluating Intelligence & Anatomy
Bu yeteneklerin geliştirme prensibi sizden daha zeki yada daha kuvvetli olan başka bir bireyi incelemeniz ile geliştirilmektedir. Kendi üzerinizde bu yeteneği geliştirmeniz daha uzun sürecektir, bu nedenle sizlere tavsiyemiz herhangi bir mage yada scribe vendora giderek bu vendorların üzerinde yeteneklerinizi geliştirmeniz olacaktır.

Magic Resistance (Resisting Spells)
Resisting Spells yeteneğinin seviyesine göre maruz kaldığınız büyülere karşı daha güçlü direnç gösterebilirsiniz. Direnç tepkileri 50.0 - 100.0 arasında görülmektedir, 80.0+ Evaluating Intelligence ve +80.0 Inscription yeteneğine sahip karakterler ekstra büyü direnci kazanır.

House & Ships
Sunucu üzerinde bulunan evler yenilenmedikleri taktirde 15 günlük sürecin sonunda, gemiler ise 2 günlük sürecin sonunda silinmektedir. Varolan evinizi, evinizin tabelasına çift tıklayarak yenileyebilirsiniz. Aynı şekilde geminizin arkasında bulunan "Tiller Man"e tek yada çift tıklayarak geminizi yenileyebilirsiniz.

Evinizi kontrat haline getirmek için ev tabelasına tıklayarak eriştiğiniz Ev Kontrol Panelinin sağ alt köşesinde bulunan "Kontrat Haline Getir" tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Aynı şekilde geminizi geminin dışında iken "Tiller Man"e tek tıklayarak gelen menüden tekrar kontrat haline getirebilirsiniz.

Kaybolan gemiler için gemi satan vendorlarda bulunan "Ship Finder" isimli dürbün ile 30 saniye içerisinde geminize ulaşırsınız. Eğer ulaşılmamışsa geminiz silinmiştir. Silinen geminin sandığı, gemi sahibinin bankasına transfer edilmektedir. Varolan gemi sandığı maksimum 500 adet eşya koyabileceğiniz şekilde düzenlenmiş olup, geminizi sizden başkası kullanamamaktadır.

Sunucu üzerinde bir karakter en fazla bir ev sahibi olabilir. Karakterin kurmuş olduğu eve hesap içerisindeki diğer karakterler otomatik olarak ev sahibi olarak tanımlanır. Bununla beraber aynı hesap içerisindeki farklı ayrı ayrı ev kurabilmektedir.

Animal Seller
Taming yeteneğini geliştirirken topluca ehlileştirdiğiniz hayvan sürülerinden altın elde edilebilmektedir. Çiftlik içerisinde bulunan "Animal Seller" vendoruna giderek "sell" yazdığınız taktirde ehlileştirdiğiniz hayvanları vendora belli bir miktar karşılığında satabilirsiniz. Bu sayede yetenek gelişimi sırasında altın kazanmanız mümkün olacaktır.

Hazine Sistemleri - Chest

Define avcılığı (hazine) sistemimiz 5 farklı ana sistemin bir araya gelmesinden oluşur. Sırasıyla;

Sos Bottle: Fishing (ağ - olta) ve Mining (kazarak) yeteneklerinizi kullanarak belli bir şansla elde ettiğiniz hazine haritalarıdır. Sos Bottle içerisinde bulunan haritalar aracılığı ile hazineye ulaşmanız gerekmektedir. Hazineyi bulmak için Lockpick ve Cartography yetenekleri gerekmektedir. Bulduğunuz hazineyi yeryüzüne çıkarmak için pickaxenız ile çantanızdaki hazine haritasını seçin, yeryüzüne çıkardığınız kasayı açtığınızda lanet serbest kalacak ve ortaya hazine koruyucuları çıkacaktır. Kasayı açabilmeniz için öncelikle bu hazine koruyucularının tamamını öldürmelisiniz. Tüm kasa koruyucuları öldükten sonra lockpick ile kasayı açarak ganimeti alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta kasa lockpick ile açıldıktan 30 saniye sonra silinecektir bu nedenle ganimeti hızlı bir biçimde toplamalısınız.

Chest: Dünya üzerinde sabit şekilde aynı noktada belirli sürelerde bulunabilen etrafındaki koruyucular tarafından korunan hazine kasalarıdır.

Görev Kasaları: Belirli bir bölgeyi koruyan NPC lerin hazine sandıklarıdır. Bunlar denizde, çadır kamplarda yada mağaralarda bulunabilirler. Görevin niteliğine göre kasalar yer değiştirmektedir ancak bölgeseldir.

Ant Nest: Böcek yuvalarının içerisinden çıkan en kuvvetli böceğin ganimetinde bulunan bir hazine kasası çeşididir. Dünya üzerinde gezinerek böcek yuvalarını bulmalı ve bozmalısınız. Bozduğunuz yuvayı korumak için çıkacak böcekleri öldürerek asıl böcekten düşecek hazine kasasını elde etmelisiniz.

Old Chest: Old chestler madenciler tarafından kazılan madenlerden çıkar, "Magic Unlock" büyüsü kullanarak kasayı açmaya çalışmalısınız.

Sosaria Modifikasyonları

Moonglow


Moonglow Orc Camp


Lord British Castle


Achirent Graves

Elder Cave

Lord Lemmigton's Territory

Nemruth Sand Palace

Khan'el Kem Village

Pirate Area

Altus City


Nemruth Temple


Drow Centre


Destard Tencacula


Dark Shadows


Pirate Treasure


Nemruth City