SERVER!

caner_l
15-08-2007, 13:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba; 4-5 yıldır bilgisayar kullanıyorum. Bu zamana kadar hiç işim olmayan bir şeyde sorun olduğunu öğrendim. :D Bir foruma giriş yapacakken, kullanıcı adım ve şifremi yazıp enter a basıyorum; ancak biraz sonra yazdığım kullanıcı adı ve şifre silinmiş olarak yeniden aynı ekran geliyor karşıma. Bir arkadaşım "server kafayı yemiş" dedi. Bir de bugün anti-virüs programımı update edecekken "server connectin failure" mesajı gelince tamam demek ki problem gerçekten server da dedim.

Yalnız bu server ı ilk defa duymasam da hakkında hiiç bir bilgim yok. Nedir bu server? Bu sorunun üstesinden nasıl gelirim? Ne yapmam gerekiyor?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler, teşekkürler...

Mr.PhidiaS
15-08-2007, 13:25   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

selamlar
bahsettiğin işlemin 2 sebebi olabilir.
1 - kendi bilgisayarında cookie ler tutulmuyordur.
2 - sitenin server ın da ( bunun senle bir alakası yok ) cookie yani çerezler tutulmuyordur.

Tavsiyem başka forum sitelerin de de denemen. Başka forum sitelerinde kayıtlı tutuluyorsa bu sitenin server ına ait birşeydir. Sen herhangi birşey yapamazsın.

Ayrıca anti virüs update ederken anti virüs ün kendi server ına bağlanır. Hata vermesinin sebebi orada ki server da bir problem olduğudur. Yani konunun seninle bir alakası yoktur. Aynı zamanda üstte bahsettiğin forumlarla da bir alakası yoktur.

Server dediğimiz evde kullandığın pc den donanım olarak daha güçlü olan ve içinde önemli bilgilerin saklandığı genel olarak web sitelerini barındırmak amaçlı kullanılan normal bir pc dir. En büyük extra yanı fiberhat kullanmalarıdır. Yani internet hattı sizinkilerinden çok daha yüksektir.

caner_l
15-08-2007, 13:53   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Bu foruma giriş yapabildim mesela. Bir de o foruma başka biri girebiliyormuş sorunsuz. O cookie tutulmama olayıysa, onu nasıl çözeceğim??

YArdımlarınız için çok çok teşekkür ederim...