smssavas sormuş:
xp sp2 işletim sistemimde c,d,e,f. sabit disk harfleri g,h. cd +dvd sürücüleri vardı. Pc yi hızlandırmak için Registry Chekup programı kullandım. Aslında bir zaman faydalı da oldu ancak sonuncu da sistem de sorunlar çıktı ve sistem geri yükleme yaptım.Tekrar açıldığında sistem geri yükleme penceresi boş olarak tek başına geri geldi başlat menüsü ve masa üstü simgelerim yoktu reset yaptım tekrar açıldığında sadece duvar kağıdı ve ctrl+alt+del ile görev yöneticisiyle başbaşa kaldım.Sistem araçları hariç diğer programları çalıştırabilyordum. Tekrar başlatıp Admin oturumu açtım durum değişmedi masa üstü simgeleri ve başlat menüsüyoktu.(avast6 home olduğundan virüs le ilgili birşey olduğunu sanmıyorum.) Elimde xp sp2 cd si yoktu xp pro cd si ile yeniden açtım cd den önyükleme yaptım yükseltme seçeneğini denedim.Stop :0000007b (0xf99xf640,0xc0000034, ... diyen bir hata iletisiyle birlikte işletim sistemi çöktü. D sürücüsüne xp pro ile dosyaları aynen bırakarak xp pro kurdum çeşitli komutlarla chkdsk, sfc, gibi eski sistemi kurtarmayı deniyorum ama olmuyor. O sistem de şifreli (yönetici oturumu) kullanıcısı olarak oturum açtığımdan şu an ordaki belgelerime de ulaşamıyorum. Ayrıca dos ortamında oturum açtığımda partisyon harflendirmeyi işletim sistemi üzerinde yaptığımdan! sürücü harflerim c,d,g,h sabit e,f çıkarılabilir disk sürücüleri oluyordu.Çok yönlü bir sorun oldu maalsef, microsoft sitesine de sorunumu gönderdim cevap yok. Belkide haala düşünüyorlardır.:) Yardım ederseniz gerçekten makbule geçer sistemi kurtaramasam da şifreli belgelerimi açmam mümkün olur mu?
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel p3 256 sd ram 2 hard disk 2+2 4 partisyon 1dvdrom 1cd writer.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)