Service Pack2 Üzerine xp pro yükseltme

HPQ-User
23-02-2008, 10:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

smssavas sormuş:
xp sp2 işletim sistemimde c,d,e,f. sabit disk harfleri g,h. cd +dvd sürücüleri vardı. Pc yi hızlandırmak için Registry Chekup programı kullandım. Aslında bir zaman faydalı da oldu ancak sonuncu da sistem de sorunlar çıktı ve sistem geri yükleme yaptım.Tekrar açıldığında sistem geri yükleme penceresi boş olarak tek başına geri geldi başlat menüsü ve masa üstü simgelerim yoktu reset yaptım tekrar açıldığında sadece duvar kağıdı ve ctrl+alt+del ile görev yöneticisiyle başbaşa kaldım.Sistem araçları hariç diğer programları çalıştırabilyordum. Tekrar başlatıp Admin oturumu açtım durum değişmedi masa üstü simgeleri ve başlat menüsüyoktu.(avast6 home olduğundan virüs le ilgili birşey olduğunu sanmıyorum.) Elimde xp sp2 cd si yoktu xp pro cd si ile yeniden açtım cd den önyükleme yaptım yükseltme seçeneğini denedim.Stop :0000007b (0xf99xf640,0xc0000034, ... diyen bir hata iletisiyle birlikte işletim sistemi çöktü. D sürücüsüne xp pro ile dosyaları aynen bırakarak xp pro kurdum çeşitli komutlarla chkdsk, sfc, gibi eski sistemi kurtarmayı deniyorum ama olmuyor. O sistem de şifreli (yönetici oturumu) kullanıcısı olarak oturum açtığımdan şu an ordaki belgelerime de ulaşamıyorum. Ayrıca dos ortamında oturum açtığımda partisyon harflendirmeyi işletim sistemi üzerinde yaptığımdan! sürücü harflerim c,d,g,h sabit e,f çıkarılabilir disk sürücüleri oluyordu.Çok yönlü bir sorun oldu maalsef, microsoft sitesine de sorunumu gönderdim cevap yok. Belkide haala düşünüyorlardır.:) Yardım ederseniz gerçekten makbule geçer sistemi kurtaramasam da şifreli belgelerimi açmam mümkün olur mu?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel p3 256 sd ram 2 hard disk 2+2 4 partisyon 1dvdrom 1cd writer.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Borga-x
23-02-2008, 10:22   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

şifreli belgeleri kurtarıp sısteme format atmaktan başka çaren yok. Sistemi cok kotu bır duruma sokmuşsun. Lınux'un lıve CD'lerıyle sıfrelı dosyalarını kurtarabılırsın. Şifreyi XP içindemı yoksa başka bır program kullarakmı sıfreledın. ?

Banned
23-02-2008, 10:39   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

eski işletim sistemini hala masaüstü yok olduğu şekilde olsun açabiliyormusunuz ?

savage
24-02-2008, 01:36   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Borga-x
şifreli belgeleri kurtarıp sısteme format atmaktan başka çaren yok. Sistemi cok kotu bır duruma sokmuşsun. Lınux'un lıve CD'lerıyle sıfrelı dosyalarını kurtarabılırsın. Şifreyi XP içindemı yoksa başka bır program kullarakmı sıfreledın. ?
Eski dosyalarım xp içinden yönetici oturumu parolası ile şifreliy di, Format tan başka bir çare varsa daha bi makbule geçer, lisanslı onaylı sistemdi cd bozuldu.

savage
24-02-2008, 01:41   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj
khramn
eski işletim sistemini hala masaüstü yok olduğu şekilde olsun açabiliyormusunuz ?
Hayır.Ayrıca foruma girişte sorun yaşadığım dan savage kullanıcı adıyla aynı mail adresiyle foruma devam edeceğim bilgilerinize.

savage
24-02-2008, 02:50   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar müjde sorunumun ikizini(masa üstüm yok)konusun da buldum registry checkup tan özür diler gerçek suçluyu ilan ederim.(advanced windows care)Maalesef registry chek up'tan sonra yüklemiştim yukardaki konuyu okuyunca hatırladım moderatör ve uzman arkadaşlardan ricam
( advanced windows care )mağdurlarının konularının birleştirilmesi, hiç olmazsa yardımcı olmaya çalışan uzman arkadaşların bu program la ilgili konuları, yada direkt olarak programı gözden geçirmeleri.Çünkü suçlu aynı program hiç sormadan sistem dosyalarını siliyor,adamlar virüs üretip registry tamir programı diye pazarlıyor.