Ses Aygıtı Sürücüsü Problemi

bmw70
04-08-2007, 05:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

Kullandığım ses aygıtım sürekli sorun veriyor. Müzik çalarken ses belli bir süre sonra kısılıyor ve derinden gelmeye başlıyor. Şarkının sözleri duyulmaz hale geliyor. Sürücüyü kaldırıp "donanım Ekle" den tekrar yüklüyorum. Bir süre iyi çalışıyor. Sonra gene aynı.

NOT: sistem seslerinde sorun yok.

Kullandığım Ses Aygıtı Sürücüsü özellikleri:

Ses Aygıtı : CMI8738/C3DX PCI Audio Device
Üreticisi : C-media
Üretim yılı : 2002

PC Özellikleri:

Windows XP Professional
Versiyon 2002
Service Pack 2

Sürücü güncelleştirdim. Ama en son sürüm buymuş. Sizce napabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 04 Ağustos 2007 10:23
manager817
04-08-2007, 09:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

ses aygıtının software ayarlarında, gelişmiş ayarlarına bir göz at, büyük bir ihtimal onunla ilgili, sesi duyuyorsan ses kartında bir sorun yok, ses kart için kurduğun software de ses kartı için gelişmiş ayarlarda ses çıkışı için değişik özellikler mevcuttur. Her ses kartında bu var, o ayarlara bir göz at.

jeomania
04-08-2007, 10:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

ayarlardan Xear3D yi kapat veya aç bide öyle dene..
olmazsa bide bu driveri kur bende kullandım bu ses kartından bu driver ile kullandım hiç dediğin gibi bir sorunum olmadı:

aygıt yöneticisinden değil setuptan kuracan. yüklerken default ayarlarda yükle, hatırladığım kadarıyla kurulduktan sonra 1 kere soruyor kullandığın ses sistemini stereo mu yada kaç kanallıysa ona göre bir kere yapacan kurulduktan sonra. gelen pencereyi kapatırsan olmuyor.

bmw70
05-08-2007, 05:53   |  #4  
OP Yeni Üye
31 mesaj

Jeomania
Linkini verdiğin ses aygıtı sürücüsünü yükledim. Sorun çözüldü. Daha öncedende aynı dosyayı yüklemiştim. Ama bendeki kaspersky internet security "truva atı" uyarısı vermişti. Ve yüklemeye izin vermemişti. Gene aynısı oldu. Bende Antivirüsü kapatıp öyle yükledim. Sorun yok şimdilik.

Yardım eden ve bana cevap yazan herkese teşekkür ederim.