Ses aygıtı yok! Biostar P4M900 m4

aquaregia
09-07-2009, 12:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Anakartım Biostar P4m900 M4.Ses kartım onboard.Resmi sitesinden güncel chipset ve onboard audio driverlarını indirip kurdum.
Aygıt yöneticisinde her şey tamam görünüyo.Ama denetim masasında ses efekti ve aygıtlarına girdiğimde ses aygıtı yok diyo!Sistem tepsisinden ses ikonum yok olmuş!
Hiçbir ses dosyası, film açılmıyo.Bu konudan muzdarip epey arkadaş varmış forumda.
Internette epey araştırdım, söylenenleri yaptım ama sorun çözülmedi.
Biostan onboard sesi enable yap falan demişler.Ama nafile.Sonunda format attım.Tekrar anakartımın sitesinden güncel driverları yükledim.
her şey tamam.Ses yok!
Lütfen birileri yardım etsin.

Saygılar.

a.ozcan
09-07-2009, 13:06   |  #2  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

Driver'i yanlış yüklemiş olabilirsiniz bir kontrol edin isterseniz.Oda olmadı Aygıt yöneticisinden ses kartınıza gelin ve güncelle yapın bir kez driveri yükledikten sonra sorun düzelebilir yazılımla ilgili bir sorunsa olmazsa format atınız.Ama donanımdada bir hata olabilir kasayı açıp bir kontrol edin.

aquaregia
09-07-2009, 13:19   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: MainBoy  
Driver'i yanlış yüklemiş olabilirsiniz bir kontrol edin isterseniz.Oda olmadı Aygıt yöneticisinden ses kartınıza gelin ve güncelle yapın bir kez driveri yükledikten sonra sorun düzelebilir yazılımla ilgili bir sorunsa olmazsa format atınız.Ama donanımdada bir hata olabilir kasayı açıp bir kontrol edin.
Hepsini yaptım.Hep aynı şeyleri söylüyorlar.Ama sorunum çözülmedi.
Teşekkürler.

GaMeRr
09-07-2009, 20:24   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

Acaba kullandığınız işletim sistemi xp sp3 mü?

cihat051
24-11-2009, 11:06   |  #5  
Yıllanmış Üye
348 mesaj

Aynı sorun bendede oldu.Ses driverini yüklemeden önce service pack 2 veya service pack 3 yüklü olması lazım sisteminizde.Yoksa ses driveri kurulmuyor..