Arkadaşlar ben bir masüstü bilgisayar toplayacağım. Sağolsun buradaki arkadaşlarla falan tasarladık linklerini kaydettim. Ama benim ses kartı almam şart mı ? Ekran kartının veya anakartla birleşik mi ? Mesela alacağım ekran kartı Sapphire 6950 2GB. Ses özelliği bulunuyormu bu ekran kartının içinde ?
Ses Kartı Almak Zorundamıyım ?
Anakartlarda Onboard ses özelliği olur zaten.Eğer kullanacağın ses sistemi 5+1 yada daha düşükse almana gerek yok.
Ama ben Çok kaliteli ses istiyorum dersen harici alabilirsin.
1+1 ses sistemi kuracağım. Mesela Notebookumda Realtek HD Audio ses var. MSI 89GXM-G65 Anakartı bunun gibi bir ses özelliği taşır mı ?
NOT: Oyuncuyum.
Bilgisayarda profesyonel anlamda muzik yapmiyorsan mevcut onboard ses kartlari fazlasiyla yeterli, muzik yapmak icin ozel "monitor hoparlor" almamis kisiler icin de onboard ses karti yeterli.
Yok canım ne müzik yapması :) Oyunlar için iyi midir diye soruyorum.
Merhaba;
Almayı planladığınız maınboard onboard bir anakart ise ses kartı almanıza gerek yok. Eğer sisteminizde üst seviyede bir ses sistemi kurmayı planlıyorsanız creative 'nin ses kartlarına göz atabilirsiniz. Tabiki ses kartı aldıktan sonrada 5+1 ses sistemini destekleyen speaker almanızda gerekecektir..
Merhaba;Cevabınız için teşekkür ederim. 1+1 ses sistemi olacağını söylemiştim zaten. Bu onboard anakartlardaki ses sistemi HD mi ? Oyunları oynarken beni mutlu edebilecek bir ses kalitesi varsa almam ses kartı.
Almayı planladığınız maınboard onboard bir anakart ise ses kartı almanıza gerek yok. Eğer sisteminizde üst seviyede bir ses sistemi kurmayı planlıyorsanız creative 'nin ses kartlarına göz atabilirsiniz. Tabiki ses kartı aldıktan sonrada 5+1 ses sistemini destekleyen speaker almanızda gerekecektir..
Ses kalitesi hoparlörüyün veya kulaklığın kalitesine görede değişir. 1+1 kullanacam diyosun onboard yeterli senin için.
Evet. Anakartın özelliklerine baktım 7.1 HD Audio yazıyordu.
On-Board IDE
Audio
• Chipset integrated by Realtek® ALC889
- True Blu-ray Audio Support
- Flexible 8-channel audio with jack sensing
- Compliant with Azalia 1.0 Spec
Yani böyle. Peki ben şu hoparlörü alsam iyi olur mu ?
Ses sistemlerinde Creative yi her zaman ilk öncelik olarak müşterilerime öneririm ben iyidir.
Gösterdiğim hoparlör net ve güzel olur değil mi ?
Yorumlarınız için teşekkür ederim...
Bas arıyorsan hoparlörde bunu al bası süper (:
http://www.vatanbilgisayar.com/j ... ils.aspx?I_ID=49098
MGG dediğin hoplarlör çok ucuz değil mi ? Çok ucuz olanlar heralde çok da iyi olmuyor.