SORUN ÇÖZÜLDÜ. TEŞEKKÜRLER
Merhabalar. Ben yaklaşık 5 ay önce Compaq Presario F740ET Dizüstü laptop satın aldım. Vista yüklü geldi ve vista driverleri mevcuttu. Daha iyi performans için 32bit xp kurdum. Ses kartı hariç diğer donanım driverlerimi rahatlıkla buldum. Ses tanıtımını ancak şöyle yapabildim;
Sürücü ve yama diye iki dosya indirdim. Önce sürücü denilen sp32646 isimli dosyayı kurdum ve yanlış hatırlamıyorsam uaa dedikleri dosyaydı. Sonra yama denilen sp34200 isimli dosyayı kurdum. Tabi kurum sırasında hata veriyor (indirdiğim yer de hata verir diyordu zaten)
Aygıt yöneticisine gidip ses kartını sağ tıklayıp güncelleme diyerek kendim sp34200 isimli dosyayı kurmuş olduğum klasörü gösterip ses kartı tanıtımını yaptım. Ses çıkıyor çıkmasına da;
1-En saçma olanı, ses açıp kapama bölümünde, temel ses ayarını kapatıp açmak hiçbir işe yaramıyor. Sesi yükseltip kısmak için dalga bölümünü kullanabiliyorum. (hadi bu idare edilir.)
2-Ne dahili ne de harici mikrofon çalışmıyor. Ayarlarla da oynadım nafile.
3-Kulaklık takınca dahili hoparlörlerdeki ses kesilmiyor hem kulaklıktan hem de hoparlörden ses geliyor.
Vistada bu saydıklarımın hiçbiri olmuyor. Bu laptobu alıp da aynı sorunları yaşayan birçok kişi gördüm forumlarda. .Türkiye'deki Hp'yi aradım xp desteği vermediklerini söyleyerek yardım etmediler.
Bulunamayacak driver yok zannederdim ama, harbi harbi bu yok gibi... Tek kelimeyle hala şaşkınım...
Ses kartım: Conexant Cx20561 @ nVIDIA MCP67 - High Definition Audio Controller PCI