merhaba elimde yaklaşık 2 senedir kullandığım yeni bir bilgisayar var. fakat ses kartının driver cd si bozulmuş ve üstünde bir şey yazmıyor. ses kartının üzerinde bir sürü şey yazıyor hangisi markadar anlamadım. acaba ses kartının modelini bilmeden öğrenebileceğim program yada bilgisayardan öğrenebileceğim bir yer varmı. işin kötüsü kurulumn cdsinin bozuk olduğunu bilgisayara format atınca anladım. şu anda ses kartımın modelini nasıl bulurum.
Ses kartı modeliini nereden öğrenirim
bu tür işler için genelde everest programı kullanılır arkadaşım onu dene.
Eğer bahsettiğin onboard ses kartı ise, onun driverı zaten anakartının cd'sinin içindedir. Bir kurcala bakalım. Tabi anakartın cd'si bozuk değilse...
Evest programını kur, orda sistemininde en ince ayrıntısına kadar donanımlarını ve isimlerini görebilirsin. Program süre sınırlıdır haberin olsun .
merhaba arkadaşalr söylediğinz programla bordumu buldum prorğramda bordum "Asus p5VD2-VM Se p4m900" oalrak gözüküyor. acaba bunun sesini nereden yükleyebilirim. veya ne yapmam lazım. elinde bu bordun cd si olupta bordun cd sini kurunca ses çalışacaksa elinde olanda gönderirse sevinirim. şimdiden çok sağolun
aynı anakart bendede var.ve büyük ihtimalle high definition audio aygıtı.eğer emin değilsen denetim masası aygıt yöneticisi ses,video denetliyicilerinden öğrenebilirsin.asusun sitesnden anakart modelini girip kurabilirsin arkadaşım
merhaba asusun sitesinden ses driverini kurdum ama ses çalışmadı. acaba sesi tanıması için anakartaki ekran kartı vs. nin tekrar mı kurulmasımı lazım. eğer bu anakartın cd si kurulursa çalışırsa elinde olan arkadaşlar rapid veya başka dosya paylaşım sitesinden aktarıp linkleride burya yazarsa sevinirim. şimdiden bütün paylaşımlar için teşekkürler