merhabalar bu gün win 10 pro sürümüne geçtim fakat geçtikten sorna farkettim ses yok takılı aygıt felan yok diyor kulaklıgı tkaıyorum ses in yanında bir x olusuyor cıkarıyorum x gidiyor ses yüzdesi gleiyor cok garip high definition audio aygıyı yüklü arka jaka da ön jakada denedim yok simdi diyeceksiniz driver kur kurdum realtek kurdum ama o pc mi görmüyor sanki realtek benden yeniden baslatma istiyor ypaıyorum pc yi açtıgımda realtek kurulmus olmuyor win 7 de kullandıgım idt audio driverini kurmayı denedim ama oda nafile uyumlu olmadıgı için kurulmıuyor yabancı bi arkadaş
I had a same problem on HP Envy 23 1080jp All in one desktop PC.
I can solved as following.
1. Select IDT High Definition Audio CODEC on Device Manager.
2. Select Driver tab.
3. Click Update Driver... button.
4. Select -> Browse my computer for driver software.
5. Select -> Let me pickup a list of device drivers on my computer.
6. Select High Definition Audio Device (Not IDT High Def... this is important.) and click Next.
Appears Warning message, but reply Yes.
7. ! Windows has successfully update your driver software.
Key is step 6. bunu yazmıs ve cogu kişide işe yaradıgını soluyor ama anlamadım burdakileri ne demek istiyor acaba ve ben bu driver işini ne yapmalıyım ayrıca win 7 varken de bu sorun vardı fakat bi şekilde olmustu nasıl oldugunu hatırlamıyorum ses kartım biraz eski oldugu için böyle sanırım relatek kabul etmiyor ıdt kabul ediyor fakat ıdt yi de win 10 kabul etmiyor anlamadım ne yapacagımı ortada baska varmı driver anlamadım driver programlarıda care etmiyor dedigim gibi normalde ses işareti gayet duruyor fakat jak lara bir şey taktıgımda pat ses işaretinin orda x geliyor takılı kulaklıg ses aygıt çıkısı felan yok diyor eger bi şey bulunamıyorsa lütfen yuakrıdaki yazdıgım yabancı iletide ne yapılmıs onu söyleyin birçok arkadaş o sorundan çözmüş