SES Kartı yardım!

osmanhasimcan
27-06-2010, 23:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

arkadaşlar, Benim Creative Inspire 5700 Digital 5.1 (dolby digital, EAX, DTS, Pro logic) ses sistemim var ve ses sistemimi uzun süredir analog bağlantıyla sadece stereo olarak kullanmaktayım.

Pc anakartım Asus P5VD2 VM SE ve digital çıkışı destekliyor fakat bu özelliği aktif hale getirmem için anakartın üzerindeki S/PDIF Pin çıkışlarına optik braket takılmak üzere aktif olacak. bu şekilde bir bağlantıyla ses sistemimden ne kadar verim alabilirim?

Gönlümde yatan aslında Asus Xonar D2X ama maliyeti yüksek olmasından almam mümkün değil

almayı istediğim 2 tane ses kartı arasında kaldım :

Creative Audigy 2 ZS:
ses sistemimle uyum sağlayacak başarılı bir kart görüntüsünde fakat forumlarda gördüğüm kadarıyla windows 7 ile yeterli performansın alınamadığı yönünde görüşler var. bende bir windows 7 kullanıcısıyım.. Audigy 2 ZS windows xp ile tam verim alındığını söylüyorlar. bu ne kadar doğrudur? bu konuda test etme imkanına sahip arkadaşlarım dan yorum bekliyorum..

Auzentech X-plosion 7.1 Cinema:
bir arkadaşım bu kartın iyi bir kart olduğunu söyledi ama bazı arkadaşların bu kartı üreten firmanın yetersiz yazılımından ötürü kartın kendini kullanamadığını belirtiyorlar. bu ne kadar doğrudur? ve bu kartı tavsiye edermisiniz?

sonuç olarak bu 2 karttan birini almak, Digital ses sistemimde dolby digital filmleri, digital kalitesindeki müzikleri hissederek dinlemek isityorum...

tüm yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

censez41
28-06-2010, 00:54   |  #2  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,705 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=44299


KULLANIYORUM KALİTESİ FENA DEĞİL