ses kartı

liquidwamp
28-09-2008, 03:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

ses kartımda sorun vardır diye format attım.eskiden açılış kapanışta da ses çıkmıyordu formattan sonra bu sorunu hallettim ama şu anda şarkı çalamıyorum.pc nin üstünde de 2 tane ses kartı var.donanımı zarar görmesin diye orijinal olanı çıkarmamıştım.boş kalan yerine de 2.yi taktım.formattan önce 2.yi kullanıyordum ama ses gelmemeye başlayınca format attım ve şimdi 2.yi okumuyor,ilkini okuyor fakat onda da şarkı çalmıyor.napabilirim?ya da 2.ses kartını nasıl yeniden görebilirim?

Banned
28-09-2008, 03:40   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

a.) aygıt yöneticisini açarak kullanmak istemediğiniz ses kartının üzerine sağ tıklayıp donanımı kaldır, sürücüsünüde kaldır seçeneklerini seçin açılışta yeni donanım sorusuna yükleme bu aygıt işçin bir dahada uyarma seçeneği seçin o artık devre dışı kalacaktır. Kullanma k istediğiniz ses kartınızın sürücüsünü yükleyip gerekirse restart yaparak sistem tarafından bulunmasını sağlayın aksi halde donanım ekleden donanımınızı ekleyin. Bunlar olsaı hata almanıza sebeb olacak durumların ortadan kalkmasını sağlar.

b.) Sizin asıl sorununuza gelecek olursak çift aygıtlarda varsayılan aygıt seçimi. Windos seslerinde veya media player, msn, wiamp gibi programlara bağlı seslerde varsayılan aygıt ayarlarının yapılması gerekir. Bunun için donanımı teke düşürmeniz yeterlidir eğer illa her iki kartıda kullanacağım derseniz o vakit ilgili programların seçenek ayarlarına girerek varsayılan çıkış aygıtını seçmeniz gerekir.Öerneğin media player için ayar şekli; araçlar -seçenekler- aygıtlar- hoparlörler seçimi ve altta özellikler seçeneği ile açılan menüden kullanacağınız aygıtı seçmeniz ve kaydetmeniz gerekmektedir. Bunu denetim masası ses efekti ve aygıtı  seçeneğinden ses sekmesinden varsayılan aygıt seçini yaparakta ayarlayabilirsiniz ancak bu tüm programlar için geçerli olmayabilir.

01apachi
28-09-2008, 03:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

denetim masasından ses efekti ve ses aygıtalrından, istediğini seçe bilirsin.
aygıt yöneticisinden donanım değişiklerini tara diyip gösterirsin, görmezse bilg kapa 2. sök, bilg aç, sonra yeniden kapa tak tekrar dene görecekmi? gördükten sonra yükle (driver) sonra ilk satıra dön..
umarım yardımcı olmuşumdur..