Ses Problemi

HPQ-User
21-01-2008, 22:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sader sormuş:
Merhaba,

Benim sesle ilgili ilginç bir sorunum var. Daha önceden böyle bir sorunum yoktu ve bunun  ne zaman başladığı konusunda da net bir fikrim yok. Sorun şu. Mesela; Bilgisayarımı kapattım ve ertesi gün açtım, Hoparlörlerden sesin gelmesi için ortalama olarak 1.5 saat beklemem gerekiyor. Ne yapsam ne etsem bunu düzeltemedim. Ses Kartımın driverını yeniden kurdum. Yine de düzelmedi. İlle de ortalama olarak açılıştan sonra 1.5 saat beklemem gerekiyor. Ve ses kolonlara parça parça geliyor. Yani ilk önce sol ön, sonra woofer, sonra merkez, sonra sağ ön ve en son arka sol ve sağ. Yani ben bunu anlayamadım. Sorun hoparlör sistemimde olsa bile bu dengesiz bir sorun değil mi, neden 1.5 saat bekleyeyim ki ?

Cevabınız ve ilginiz için teşekkürler.
İyi Günler ve İyi Çalışmalar.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel, P4 3.2 Çift İşlemci
Kingston, 1024 Ram
Samsung, 250 GB HD
Gigabyte Anakart
Creative Audigy Value Ses Kartı
Creative GigaWorks G500 Ses Sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Papatyasever
22-01-2008, 00:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

Mutlaka 1.5 saat?? Gerçekten enteresanDeli Elektronikte soğuk lehim denen bir olay vardır. Bağlantı yapmakta kullanılan alaşımda iletkenliği önleyen bir çatlak olduğunda kullanılan bir ifadedir. Bu çatlak arasındaki mesafa çok küçüktür ve çok küçük bir darbe bu iletimsizlik ortadan kaldırabilir(geçici bir süre için). Eski televizyonlarda görüntü bozulunca pat küt vurulunca düzelmesi bundandır. Bilgsayarındaki ya da hoparlordeki devrelerin herhangi bir yerinde böyle bir çatlak varsa "ısınan madde genleşir" mantığından hareketle biribirine yaklaşan çatlak uçlar temas sağlayacak ve iletkenlik yeniden sağlanacaktır. 1.5 saat ise bu açığı kapatmak için gerekli olan genleşmenin sağlanması için gerekli olan süre olabilir. Sadece bir varsayım. Enteresan soruna enteresan bir açıklama...

Anafikir: cevabı donanımda ara...

Son Düzenleme: Papatyasever ~ 22 Ocak 2008 00:43
Koray Kocaman
22-01-2008, 01:16   |  #3  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

Sorununuz SEs kartı ile ilgili olabilir.Creative Audigy Value Ses Kartınız yerine farklı bir ses kartı takıp denemenizi öneririm ki sorununuz kesinlikle donanımsal.

Borga-x
22-01-2008, 08:38   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Papatyasever
Mutlaka 1.5 saat?? Gerçekten enteresanDeli Elektronikte soğuk lehim denen bir olay vardır. Bağlantı yapmakta kullanılan alaşımda iletkenliği önleyen bir çatlak olduğunda kullanılan bir ifadedir. Bu çatlak arasındaki mesafa çok küçüktür ve çok küçük bir darbe bu iletimsizlik ortadan kaldırabilir(geçici bir süre için). Eski televizyonlarda görüntü bozulunca pat küt vurulunca düzelmesi bundandır. Bilgsayarındaki ya da hoparlordeki devrelerin herhangi bir yerinde böyle bir çatlak varsa "ısınan madde genleşir" mantığından hareketle biribirine yaklaşan çatlak uçlar temas sağlayacak ve iletkenlik yeniden sağlanacaktır. 1.5 saat ise bu açığı kapatmak için gerekli olan genleşmenin sağlanması için gerekli olan süre olabilir. Sadece bir varsayım. Enteresan soruna enteresan bir açıklama...

Anafikir: cevabı donanımda ara...

Papatyasevere katılıyorum yanlız o kadar ufak ve sık bır entegre yapısı olan bır kartta soguk lehim olması cok zor. Soguk lehim 3-4 senede oluşabılen bır sey. bundan oncesı ıcın bu tıp hatalar çok ama çok ender rastlanır. Ama tabıkı soguk lehımde benım aklıma gelen ılk sorun oldu