ses sistemini son ses dinlemek zararlımıdır

berkcan_0
08-03-2011, 14:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj

arkadaşlar microlab m200 ses sistemim var son ses dinlemek sizce zararlımıdır ses sisteminin sağlığı açısından bass sonda ama genellikle son sese yakın dinliyorum woofer sağlığı açısından ileride wooferda cızırtı yapmasına sebep olurmu sizce

Kapalı Hesap (153334)
08-03-2011, 14:56   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Büyük firmalar hariç pioneer sony vs bunlar max düzeyede çıkardığında zarar görmezler özellikle müziksetleri  ses sistemleri için durum aynı değildir.Kabininin sobwoferi çok zorlanırsa patlama ihtimali yüksektir zaten bilgisayar başlı başına dert çünkü bilgisayardaki mp3 yada media yürütücüleri ses seviyelerinin sonuna kadar ulaştırdıgından ps3 de xbox 360 dvd de vcd de kısacası bilgisayarlar hariç çoğu sistemde kabinin sorunsuz çalışırken bilgisayarda bırt bırt diye sampanya patlaması gibi sesler çıkartır bende böyle kabinlerden çok vardı en son başedemedim ve bassız bir müzik anlayışına geçtim iyide oldu.Kendi ses sistemimi ve kendi dts mi yaptım hemde inan bana eşi benzeri yok denebilir.Duymadığın sesleri 20 katına çıkartıyor ve daha önce dinlediğin şarkıda vokal mokal yokken bunda neyden kaynaklanıyorsa vokaller öne çıkıyor hemde çok net.Sağlam bir müzik sistemi ve sesi sonuna kadar açmak istiyorsan yardım edeyim hemde güvenli yolu ile.Ama bana ses kartının markasını  ve ses sisteminin watını yaz ama sallama watını değil (3000watt falan) gerçek watını.

berkcan_0
08-03-2011, 19:07   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj

YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM SES SİSTEMİM MİCROLAB M200 40WATT TOPLAM RMS WOOFER 16WATT LAPTOPDA KULLANIYORUM ALC269 CODEC YANI PC DEKİ SES SEVİYESİ HOPARLORLERİN ÜRETİCİLERİN BELİRLEDİĞİ MAX SES SEVİYESİNDEN BİRAZ DAHA YÜKSEK OLDUĞUNDAN ZARAR VERİR DİYORSUN BİRDE KENDİ SES SİSTEMİNİ NASIL YAPTIN BENDE DAHA YENİ ADLIM 3 GÜN OLDU ÇOK MEMNUNUM SON SESTE BASSLARDA HİÇBİR CIZIRTI YADA SENİN DEEDİĞİN GİBİ ŞAMPANYA PATLAMASI TÜRÜ SESLER YOK ÇOK ŞÜKÜR AMA İLERDE OLMASINDAN KORKUYORUM BİRDE BASSIZ MÜZİKTENN ZEVK ALINIRMI