Ses sistemleri cızırtı çözümü.

setra92
19-09-2012, 13:17   |  #1  
setra92 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Merhaba arkadaşlar;

Uzun bir aradan sonra tekrar foruma yazıyorum, konu ise başlıktaki ses sistemlerinde ki cızırtı hışırtı sorunlarının çözümü;

Böyle bir çok konu var ama hiç biri benim derdime deva olmamıştı, ben sorunumu çözdüm sorunu çözülmeyenlere yardımcı olsun diye bu konuyu açıyorum.

Benim sorunum şuydu, ses sistemimi laptopa bağlayınca cızırtı başlıyordu ve hafif bir bass gibi bir uğuldama, cızırtı işlemci zırıltısının yüksek sesteki haliydi özellikler geceleri çıldırtıcı oluyordu.

Çözüm için yapılması gerekenler;

-Ses driverinı güncelleyin (çözüm olmadı)

-Sistemdeki jakların doğru bağlı olduğuna emin olun (çözüm olmadı)

-amfi yi güç kabloları ve adaptörlerden uzaklaştırın (çözüm olmadı)

-uyduların kablolarını güç kablolarından uzaklaştırın (çözüm olmadı)

-Güç aldığınız priz, uzatma kablosu ile topraklı olmasına emin olun zira benim çözümüm bu oldu, anlatıcak olursam; binamız 20 yıllık bir bina bu sebepten odamdaki priz topraksızdı(!), daha sonra bir elektrikçi değiştirmiş topraklı priz ile değiştirmiş , hatırlamıyorum ancak bu gün prizi söktüm ve gördümki prize buattan toprak hattı gelmiyor elektrikçi ise "nötr" hattan bir uzatma  kablo ile prizin toprağına bağlantı yapmış. Tamam buraya kadar problem yok.

Ancak kullandığım topraklı uzatma kablosunun toprak hattında kopma varmış, ne yazık ki bunu hiç kontro etmemiştim (tembellikten olsa gerek). Derhal kopluğu tespit edip gerekli yerden kesip toprağı yeniden bağladım, şuan ses sistemimde dip ses hariç hiç bir parazit yok (dip ses ne yazıkki engellenemeyen bir problem). Aylardır neden kontrol etmedim ki diye kendime kızıyorum şuan.

Evet pc, modem, ses sistemi, adaptörler(notebook) bunların toprak bağlantısını olmasına çok dikkat edin sistemlerin zarar görmesi ve doğru çalışmamasının bir çok kez tek sebebi topraksız kullanım oluyor, eğer prizinizde toprak hattı yoksa nötr kablodan bir uzatmayı toprak çıkışına bağlayabilirsiniz. !!DİKKAT!! NÖTR HATTIN NASIL BULUNACAĞI HAKKINDA BİLGİ VERMİYORUM, ZATEN BULAMAYAN KİŞİNİN BUNU YAPMASI ÇOK TEHLİKELİDİR, PROFESYONEL BİR ELEKTRİKÇİYE GİDİN LÜTFEN!! BU İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİRKEN ÇOK DİKKATLİ OLUN !!

Ses sistemim 2+1 jWIN M-328U...

Saygılar, lütfen dikkatli olunuz!

Son Düzenleme: setra92 ~ 19 Eylül 2012 13:19
setra92 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
TrTeCo
09-11-2012, 10:54   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

benim speakerlar monitörden hoparlor olarak var. bide tam yanında güç kaynağını koydum bu yüzden olabilirmi acaba şu an için denemedim ortalık dağılacak diye ^^ cvp yazarsan memnun kalırım... Monitor marka ''KTC''

setra92
16-11-2012, 09:45   |  #3  
setra92 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Evet tabii ki sorun bu olabilir, güç kaynağı, adaptörler gibi manyetik etki yaratan cihazları ayrı tutmak çok daha iyi olur. Denemekte fayda var.

melihoguztr
03-03-2013, 17:42   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

denetim masasından güç seçeneklerini "yüksek performans" a ayarlayın düzelir