ses sorunu

emreözbey
21-02-2011, 08:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Windows 7 kullanıcısıyım. Bilgisayarımda gereksiz gördüğüm bazı programları kaldırırken bazı sorunlar oldu sanırım. Program kadırma ve temizleme işinde kullandığım Perfect Uninstaller in kontrolunu iyi yapamayarak bazı gerekli dosyaların silinmesine izin vermiş olmalıyım. Başlangıçta hiç sorun yokken BS açılıp kapandıktan sonra ses alamadım. Basit bir sorun zannederek ses kodeklerini falan tekrar yüklemem  hiç işe yaramadı. TV kartıyla kayıt yaparken kayıtta ses oluyor ama BS seslendiremiyor. Yani codec sorunu değil.
Geri yükleme noktası da bulamayınca bilgisayarımda sese çok ihtiyacı olan birisi olarak epey sıkıntı çektim.
Neyi silmiş olabilirim yada bunu nasıl anlayabilirim yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Son Düzenleme: emreözbey ~ 21 Şubat 2011 08:59
Tuğsan
21-02-2011, 09:08   |  #2  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Ses kartini uninstall edip, tekrar yukleyerek denedin mi?

emreözbey
21-02-2011, 10:09   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

Bu aklıma gelmişti ama denemedim. Ses kartı anakart içinde olmalı. Denemek gerekebilir.Ses kartında sorun olduğunu  anlamanın bir yolu olabilir mi?

Tuğsan
21-02-2011, 10:25   |  #4  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Anakartin cd sinde yazilimi vardir. Once bir denemende fayda var. en azindan sorun software mi hardware mi onu anlamanda yardimci olur.

emreözbey
21-02-2011, 12:09   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj

Teşekkür ederim. Sonucu yazacağım.

emreözbey
22-02-2011, 12:02   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

asus sitesinden hem anakartı hem ses kartını tekrar yükledim ,ne yazık ki fayda etmedi.

emreözbey
23-02-2011, 13:19   |  #7  
OP Taze Üye
7 mesaj

format atma aşamasında ümitsizce kurduğum bir program sorunu çözdü. windows 7 manager (yamicsoft)
realtek ses kartında skytel.exe nin çalışmadığını saptadı ve çalıştırdı. sorun çözülmüş oldu.
aklım başıma geldi,şimdi yedek hazırlıyorum.

mancukya
24-02-2011, 02:29   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Pcde temizlik yapicam diyerek ses kartinin driverslarini kaldiriyorsun sinrada aklina gelmiyor ilginc

Tuğsan
24-02-2011, 07:53   |  #9  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Neden bu sekilde gereksiz bir yorum yapip, inbox imi sisiriyorsun ? . Insanlar hata yapar, arkadasta bir hata yapmis. Sen hic omru hayatinda hata yapmadin mi?. Ilginc, gercekten ilginc. Burasi bir forum ve insanlar sorunlarini yaziyor ( Bu sorunlar  senin icin ilginc yada komik yada basit sorunlar olabilir. ) sende eger bir fikrin varsa belirtirsin yoksa bu sekilde mesajlar atarak kimseye yardimin olmaz.

emreözbey
24-02-2011, 08:54   |  #10  
OP Taze Üye
7 mesaj

Evet bir hatam sebebiyle çözüm aramam ne kadar ilginç bilmiyorum ama sizin yaklaşımınız gerçekten ilginç. Bizim gibi aptallara hadlerini bildirmek keyif verici olmalı.
(teşekkürler Tuğsan)

Tuğsan
24-02-2011, 15:03   |  #11  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Emre,  herkez herseyi bilecek, cok iyi olacak, hata yapmayacak diye bir kural yok.. Ayni hatayi 3-5 kere yaparsan belki bunu aptallik olarak cagirabilirsin ama, boyle bir durumda sormus oldugun soruyu yada yapmis oldugun hatayi sirf birisinin cevabina istinaden aptallik olarak nitelendirme.

emreözbey
25-02-2011, 12:09   |  #12  
OP Taze Üye
7 mesaj

Tuğsan arkadaş bir insanın bilmediği bir şeyi öğrenmeye çalışmasının aptallık olmadığını elbette biliyorum. Zaten öğrenmek için soran ,çözüm arayan insanların aynı hataları tekrarlayacaklarını sanmıyorum. Yani burada "aptallık" sözcüğünü başkasının bize yakıştırması anlamında ironi amacıyla kullandım.Olsa olsa hatası olduğu halde öğrenmek istememek aptallık olabilir ve hataların tekrarına neden olabilir.

Birde kanımca forumları gezip bir işe yaramadan öğrenmeye çalışanı küçümseme , dalga geçme işlevi de aptallık olarak tanımlanabilir.