Merhaba Arkadaşlar,
Durum biraz karışık. Bilgisayara format atıp, dvd deki müzik klasörümü yeniden yükledikten sonra,media player'daki bazı parçaları çalarken tuhaflık hissettim. Şöyle ki,
1.Rastgele çaldığım ilk parçada,sözün kısık ve derinden ve biraz da yankılı gibi geldiğini hissettim. Oysa daha önce kesinlikle söz daha düşük değildi.
2.Diğer bazı parçalar ise normal gibi.
3. Youtube'da bir parçayı çaldığımda ,parça cırtlak gibi çaldı. Hiçbir ayar değişikliği yapmadan ,aynı parçayı aynı linkten tekrar çalınca ,bu defa çok daha temiz ve normal çaldı.
Bütün bunların ses sürücüsünün düzgün yüklenip yüklenmediğinden kaynaklandığını anlamak için ,ses sürücüsünü kaldırıp yeniden yükledim.Sonuç değişmedi. Yani ,yine aynı parçalarda söz belirgin bir şekilde düşük ve kısık. Bu arada media player'ın tüm ekolayzır ayarları default ve hatta ekolayzır kapalı. Sanırım ,asus'un ses yazılım olan "via HD audio" nun tüm ayarları da kapalı.
DVD deki bütün parçaları dinlemedim ama, seçtiğim bazı parçalardaki bu söz kısıklığı neden olabilir ?
Ayrıca önceki formatlardan sonra,masaüstünde "HD via deck" kısayolu oluşmuyordu. Bu format sonrası bu kısayol nasıl oluştu. Zira ses sürücüsünü herzamanki gibi cd'sinden yükledim.
Bir de ses sürücüsünü yeniden yüklemeden önce silmek isterken,yanlış yol mu takip ettim bilmiyorum. Aygıt yöneticisindeki ses denetleyicisi altındaki 5 adet maddeyi , özellikler kaldır vasıtasıyla silmiştim. Bu silmeden sonra ne olduysa oldu. Bilgisayar açılmadı.Ancak güvenli modda sistem geri yükleme yaparak eski haline getirebildim.
Kısaca derdim şu :
1.Nedir bu bazı parçalarda sonradan oluşan söz kısıklığı ?
2. Eski ses sürücüsünü silip yeniden yüklemek için tam olarak hangi yolu izlemeliyim ?
3. Eski sürücüyü silmeden CD den üzerine yeniden yüklesem bir zarar verir mi ?
4. DVD deki parçaları bilgisayara yeniden yüklerken ,bazı parçalar kalite kaybına uğrayıp ,ondan dolayı sanki ekolayzır ayarlarıyla oynanmış gibi ,söz kısmı düşük çıkabilir mi?
Gördüğünüz gibi durum karmakarışık ...Fikirlerinizi bekliyorum.